На Донбасі ООН розпочала програму продовольчої допомоги

На Донбасі ООН розпочала програму продовольчої допомоги

13.09.14 14:20 0 697
Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй розпочала програму продовольчої допомоги на сході України.

Про це повідомляє сайт організації, повідомляє Укрінформ.

«Бойові дії за останні кілька місяців, насамперед у Луганську і Донецьку та прилеглих районах, значно обмежили доступ населення до продовольства і основних послуг. Багато людей залишаються в регіоні. Ми закупили їжу для поширення серед найбільш нужденних і плануємо запустити продовольчий проект, який стане фінансовим вливанням та стимулюватиме до розвитку місцеві ринки», – заявив Карло Скарамелла, заступник регіонального директора ВПП у країнах Близького Сходу, Північної Африки, Центральної Азії та Східної Європи.

З початку вересня ВПП розпочала роздачу продовольчих пайків, що містять готові до вживання продукти. За словами Скарамелли, було розповсюджено 10 тис. пайків, які можуть задовольнити денну потребу в їжі для 2 тис. людей протягом п’яти днів. ВПП планує загалом роздати 90 тис. таких пайків. Також у планах – розповсюдження продовольчих карток, які дозволять отримати їжу на загальну суму 500 тис. доларів.

Передусім допомогу надають хворим та немічним, вагітним, матерям-годувальницям, літнім людям і незабезпеченим сім’ям.

Загалом ВПП має намір реалізувати в Україні програму, яка допомогла б забезпечити їжею 120 тис. людей упродовж наступних шести місяців. Вартість реалізації програми – 15 млн доларів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині пройшли ...

КОМЕНТАРІ