На Форумі видавців «День» представив книги, які бажано прочитати кожному

На Форумі видавців «День» представив книги, які бажано прочитати кожному

13.09.14 09:36 0 838
Цьогоріч газета «День» привезла на Форум видавців у Львові три нових видання: «Україна Incognita. ТОП-25», фотоальбом «Люди Майдану. Хроніка» та «Апокрифи Клари Ґудзик» (друге перевидання). Ці книги мають різних авторів, різний стиль та лексику, однак вони про Україну, її шлях та історичний досвід століть.

Про це повідомляє кореспондент .

«Усі багато читають, але часом народу треба разом прочитати щось спільне. Ми претендуємо стати своєрідною лоцією для практичного озброєння громадян необхідними знаннями про свою країну. Я ціную наших читачів, серед яких дуже багато вчителів. Це дає надію, що якісне читання проб’є собі шлях», – зазначила під час презентації видань 12 вересня, у львівському Палаці мистецтв головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

«Україна Incognita. ТОП-25» вийшла одразу трьома мовами: українською, англійською та російською. Лариса Івшина розповіла, що спочатку вирішили підготувати англомовну книгу, аби світ дізнався більше правди про Україну. Потім вирішили підготувати і російськомовну версію. Тоді ж вирішили створити й український варіант книги.

Як написала у передмові громадська діячка, журналістка Ганна Гопко, відкриваючи цю книгу, можна по-новому відкрити для себе Україну, відчути гідність за націю, яка бореться за оновлення Європи та світу.

До видання увійшли праці Юрія Шевельова, Сергія Грабовського, Джеймса Мейса, Збігнєва Бжезінського. Книгу розпочинає і закінчує стаття українського філософа Сергія Кримського, який народився на сході України.

«Коли ведеться війна на Донбасі, поява цієї книги, де фігурує Сергій Кримський, показує, що Донбас – українська земля, і ми її не повинні віддавати», – сказав один із авторів газети «День» філософ і публіцист Петро Кралюк.

Альбом «Люди Майдану. Хроніка» відрізняється від «України Incognita. ТОП-25». Це видання, яке дає українцям пізнати самих себе, показує, якою ми є сильною нацією.

До альбому увійшли 200 світлин фотографів газети та декілька надзвичайних історій з Майдану.

«ХХ ст. українці прожили під тиском постгеноцидності і в парадигмі голоду, а ХХІ – у парадигмі гідності. Майдан і всі знімки – це свідчення того, що ми впевнено переключили рубильник, незважаючи на великі втрати і все драматичне на цьому шляху. Але сила і впевненість у правильності своїх кроків нас супроводжує як кожну пасіонарну націю, яка вірить у своє майбутнє», – сказала Лариса Івшина.

Як розповіла упорядник видання Марія Семенченко, журналісти вирішили зробити альбом, який показує силу українців.

«На Майдані відбувалися драматичні події, однак ми вирішили не брати шокуючі фотографії, а зосередитися на людях. Фотоальбом «Дня» – це чудове джерело натхнення. Ми повинні його гортати і бачити, на що насправді здатні. Окрім трагічних подій, на Майдані було багато позитивних моментів як вміння організовуватися, вміння бути не байдужим, прийти на допомогу навіть серед ночі, вміння вирішувати глобальні питання. Дуже важливо знати про нашу силу і те, що переможемо, бо ми єдині», – сказала Марія Семенченко.

Третьою книгою газети «День», яка цьогоріч побачила світ, є друге перевидання «Апокрифів Клари Ґудзик». Все, про що писала Клара Ґудзик, було звернено до ціннісної картини світу кожного конкретного читача її статей, до «вищого морального закону».

Збірка складається з трьох великих блоків: проблеми духовно-релігійного життя в Україні та світі; історія ідей, історія думки, історія релігійних віровчень; розповіді про «знакові» місця на інтелектуальній та естетичній карті нашої Батьківщини та Європи. У книзі показано незворотний і невпинний рух України до європейської спільноти.

Багато статей присвячено саме політичному змісту (реальному!) політики вищих московських православних ієрархів щодо України.

Нагадаємо, що ZIK є генеральним інформаційним спонсором Форуму видавців.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ