У Львові – наймасштабніша книжкова подія року. Афіша

У Львові – наймасштабніша книжкова подія року. Афіша

13.09.14 11:28 0 723
Форум видавців закрутив Львів. Найбільшу книжкову подію року з нетерпінням чекали не лише видавці та письменники, а й читачі. Адже це шанс знайти нову хорошу книгу, відвідати купу цікавих заходів: презентацій, авторських зустрічей, майстер-класів, концертів. Та на вихідних, окрім форуму, в кінотеатрах міста Лева можна побачити дві українські стрічки, відвідати цікаві виставки та спектаклі.

Зокрема, у львівській Ратуші до понеділка буде виставка 50 найкращих фото з Майдану, а у галереї «Аrt-е-fakt galereЯ» – найкращі ілюстрації книг «Видавництва Старого Лева».

Пропонуємо Вам у суботу о 14.00 в актовій залі Української академії друкарства відвідати презентацію збірки революційної поезії «Материнська молитва: Українки – героям Майдану». Або о тій же годині завітати у Палац мистецтв на презентацію-дегустацію книги для дітей Олексія Кононенка «Неймовірна смакота від розумного кота» (стенд №225).

О 15.00 у Музеї-ресторані «Сало» (просп. Свободи) можна відвідати інтимну зустріч для широкого загалу спільноти «Стівен Кінг. Український клуб» або презентацію книги Януша Леона Вишневського «Grand-готель» (конференц-зал Палацу мистецтв).

О 17.30 журнал «ШО» представляє лауреатів премії Міжнародного фестивалю поезії «Киевские Лавры»: Маріанну Кіновську (Львів), Бориса Херсонського (Одеса), Марію Галину (Одеса) – паб «Купіца» (вул. Братів Рогатинців, 18).

Також можна завітати о 18.00 в конференц-зал у Палаці мистецтв на показ фільму «Велика ілюзія» (реж. Жан Ренуар, 1937).

О 18.30 у Музеї ідей відбудеться гала-галаконцерт фестивалю Молода республіка поетів.

О 22.00 у Першому українському театрі для дітей та юнацтва стартує Ніч поезії.

У неділю Форум видавців у парку ім. І. Франка організовує дитячу програму. Малеча зможе гарно побавитись та дізнатися багато цікавого.

Дорослі ж мають змогу відвідати інші заходи останнього дня Форуму видавців. Зокрема, цікавим буде зустріч зі спеціальним гостем фестивалю Тімоті Снайдером (США).

Детальніше з програмою Форуму можна ознайомитись тут.

Що можна побачити у львівських театрах, читайте нижче: СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера запрошує о 18.00 на «Любовний напій».

Театр ім. М. Заньковецької о 18.00 покаже «Даму з камеліями».

О 19.00 у театрі ім. Лесі Українки можна буде побачити «Блюз розбитих сердець».

Перший український театр для дітей та юнацтва покаже «Нашого Тараса» о 15.00. НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Оперний театр на 12.00 готує «Лебедине озеро», а на 18.00 «Кавказ».

Театр ім. М. Заньковецької о 12.00 запрошує маленьких на спектакль «Диво-квітка». О 18.00 ж у театрі відбудеться творчий вечір Валерія Шевчука.

Театр ім. Лесі Українки готує для малечі виставу «Великі пригоди меленького Ріккі-Тіккі-Таві», а вистава Divka розпочнеться о 19.00.

Перший український театр для дітей та юнацтва запрошує опівдні на «Попелюшку», о 15.00 на «О восьмій вечора на Ковчезі». МУЛЬТИКИ

«Сьомий гном». Семеро гномів відправляються на святкування 18-річчя принцеси в замок. У замку прийняті найсуворіші заходи безпеки, адже зла чаклунка Делламорта прокляла принцесу ще на її хрестинах. Найменший гном випадково запускає таємний механізм у перстні Чаклунки, і принцеса разом з усіма гостями замерзає. Гноми рятуються в останню мить. Тепер, щоб все виправити, їм доведеться вирушити в небезпечну подорож і знайти коханого принцеси, викраденого драконом.

«Пестунчики в пошуках веселки». На одній фермі живуть веселі і дружні звірятка: собачка, теля, свинка, ведмежа, жираф і пташка. Одного разу друзі знаходять в лісі чарівну Веселку, за допомогою якої вирушають у веселу і захоплюючу подорож у світ фантазій, де їх чекає безліч пригод. В дорозі у них будуть різні труднощі, але якщо поряд з тобою справжні друзі, то боятися нічого.

НОВИНКИ

«Плем’я» (документальний). Драматична розповідь першого кохання Сергія, який переходить у 11-ий клас інтернату для глухонімих дітей. Потрапивши до притулку, головний герой фільму мимоволі опиняється втягнутим у не зовсім законні справи, якими займається Плем’я. Плем’я – це організація, створена всередині спецінтернату Наглядачем з іншими інвалідами. Намагаючись налагодити там своє життя і поставити себе в новому суспільстві, Сергій закохується в ту, яка належить іншому.

«Сходи Якова» (документальний). У львівській кав’ярні, що на даху старовинного будинку, зустрічаються троє. Колись вони, нащадки трьох галицьких шляхетних родин, навчалися в одному класі Першої львівської гімназії. Але у 1944 році їхні долі кардинально розійшлися. Одиніз них потрапив на далекий Захід, другий – на Схід, а третій залишився на батьківщині. Через 70 років вони зустрічаються у Львові: онкохірург Борис Білинський, Архієпископ-емерит Любомир Гузар та багаторічний політв’язень радянських таборів Юрій Шухевич.

«Ровер» (драма, екш). Після всесвітньої кризи світ поринає у хаос. Крадуть останню цінність у його житті – автомобіль. З цього моменту ціллю життя героя стає пошук крадіїв. Його супутником, а також запорукою успіху у пошуку злочинців, стає один із членів банди – Рейнольдс. Рей – брат одного із членів угруповання, проте йому не вистачає холоднокровності, аби діяти так само, як інші. Проте не варто забувати, наскільки сильно може змінитися людина, якій вже нема чого втрачати.

«Інструкції не додаються» (комедія). «Це твоя донька» – з такими словами йому одного дня вручили немовля. Враховуючи свою шалену славу, йому знадобилось шість років, щоб знайти матір дівчинки. Щоб прогодувати себе і доньку, він влаштувався в Голлівуд провідним каскадером. Але коли напередодні чергового дня народження дівчинки на поріг його будинку з’являється справжня мати, він раптом розуміє, що може втратити свого кращого друга, якими вони стали з дівчинкою.

ФІЛЬМИ, ЩО ПОКАЗУВАЛИ

«Париж. Місто мертвих» (жахи, трилер). Велич Ейфелевої вежі і розкіш бутиків, аромати вишуканої кухні та барви Єлисейських полів – це лише саван, під яким ховається справжній Париж. Тут, в нескінченних катакомбах, живуть справжні володарі цього світу.

«Люсі» (бойовик, фантастика). Ще вчора вона була просто сексапільною блондинкою, а – найнебезпечніше і смертоносне створіння на планеті з надприродними здібностями та інтелектом. Те, що зовсім недавно науковці вважали фантастичною теорією, для неї стало реальністю. І тепер зі здобичі вона перетвориться на мисливицю. Її звуть Люсі.

«Визволи нас від зла» (жахи). Нью-Йоркський поліцейський і священик розслідують серію жахливих злочинів, пов’язаних з окультизмом і одержимістю демонами.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міська влада: на пагорбі ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ