Патріарх Філарет: Ми хочемо справедливого миру, а це означає, що Крим і Донбас – наш

Патріарх Філарет: Ми хочемо справедливого миру, а це означає, що Крим і Донбас – наш

13.09.14 09:57 0 663
Патріарх Філарет разом з представниками Української ради церков в Осло протягом трьох днів мав зустріч з представниками російських церков.

Про це на брифінгу у Львові повідомив глава УПЦ КП, передає кореспондент .

«Ми виробили документ, який влаштовує і нас, і їх. Наша мета – щоб в Україні був мир і перемогла правда. А правда в тому, що Україна – миролюбива держава і добровільно віддала ядерну зброю. А той, хто мав гарантувати її безпеку, на неї напав. Наша позиція – ми хочемо миру, але миру справедливого, а це означає, що і Крим, і Донбас – наш, український», – заявив патріарх Філарет.

Також він додав, що вітає бажання Росії надати переселенцям гуманітарну допомогу, але проти того, щоб під прикриттям гуманітарної допомоги вивозилось обладнання українських заводів.

Патріарх підкреслив, що така допомога має надаватись під патронатом Червоного Хреста.

Окрім того, патріарх розповів, що представники російських церков (там були не лише християнські церкви, а й ісламські та іудаїстські) приїхали на зустріч в Осло з «великою боязню, бо розуміли, що правда на нашому боці».

«Але оскільки ми – служителі Бога, ми поклали в основу нашу відповідальність перед Богом. Тому ми завершували зустріч у позитивній атмосфері і домовились продовжувати такі зустрічі», – розповів глава УПЦ КП.

«Якщо ми виявили добру волю – це зробить Бог. Як – ми не знаємо, але Господь приведе до нашої перемоги», – додав патріарх Філарет.

Разом з тим він повідомив, що на цю зустріч запрошувались і представники РПЦ МП, але вони відмовились.

«Чому вони відмовились – я достеменно не можу сказати, але в кулуарах говорили, що вони «бояться Філарета», – зазначив він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НАДХОДЯТЬ КОШТИ НА ...
Наступна новина: 800 робочих місць планують ...

КОМЕНТАРІ