У Казахстані пройшла третя літня школа української мови

У Казахстані пройшла третя літня школа української мови

13.09.14 15:41 0 678
У Казахстані вже втретє пройшла літня школа української мови і культури «Крок до України». Активну участь в організації та проведенні школи взяв апостольський делегат для греко-католиків в Казахстані та Середній Азії о. Василь Говера.

Про це повідомляє прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

Літню школу ініціювали з українського боку Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», а з казахського – Карагандинське обласне Товариство української мови ім. Тараса Шевченка «Рідне слово».

Викладачі зі «Львівської політехніки» Олеся Палінська та Галина Темник, асистент кафедри слов’янської філології Львівського національного університету ім. І. Франка Ольга Сорока та асистент кафедри слов’янських мов Софійського університету імені Климента Охридського (Болгарія), волонтери і 45 учнів та студентів з різних частин цієї середньоазіатської країни, які представляли українські громади Караганди, Сатпаєва, Усть-Каменогорська і Астани, зібралися, аби змістовно провести веселе, цікаве, а головне – українське літо.

Цьогорічний табір дещо відрізнявся від двох попередніх. По-перше, він був розділений на дві частини: спочатку шість днів заняття відбувалися в Караганді, а потім ще тиждень – на базі відпочинку «Політехнік» біля Каркаралінська. Школярі і студенти пройшли інтенсивний курс української мови, а також взяли участь у лекціях, дискусіях і майстер-класах, присвячених українській історії, культурі й мистецтву. Новинкою цьогорічної школи стала «Музична Україна» – розповіді про відомих музикантів та вивчення пісень.

Заняття з української мови проходили у трьох групах відповідно до рівня знань учнів, а допомагали викладачам у їх проведенні підручники та посібники, укладені в Міжнародному інституті освіти, культури та діаспори «Львівської політехніки»: «КРОК-1», «КРОК-2» та «Автостопом по Україні».

У Каркаралінську навчання продовжилося, але вже переважно у формі розваг та ігор. Це були веселі естафети «Козацькі забави», інтелектуальні ігри «Я люблю Україну», «Що? Де? Коли?», вікторина про життя і творчість Тараса Шевченка, майстер-класи з виготовлення пташок-брелоків в етностилі та тематичних магнітів на згадку про літню школу. Учасники також мали змогу переглянути сучасні українські фільми, вивчити багато нових пісень, взяти участь в імпровізованих театральних постановках, потанцювати на веселих українських дискотеках.

Характерною особливістю цьогорічної школи було те, що організатори намагалися максимально залучати тих учасників, хто був у таборі вже вдруге або втретє, до організації його роботи: вони проводили мовні заняття, допомагали у проведенні заходів і підтриманні порядку тощо. В майбутньому вони будуть проводити такі табори самостійно, стануть лідерами молодіжної громади.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі про ...
Наступна новина: Бійці батальйону ...

КОМЕНТАРІ