Угрупування, що збирало гроші з пасажироперевізників на Житомирщині, невдовзі постане перед судом

Угрупування, що збирало гроші з пасажироперевізників на Житомирщині, невдовзі постане перед судом

13.09.14 08:00 0 668
Слідчим управлінням УМВС України в Житомирській області за матеріалами УБОЗ УМВС закінчено досудове розслідування за фактами вимагання групою молодиків значних грошових сум з пасажироперевізників, які здійснюють міжрегіональні перевезення, та підприємців, які працюють на зупинках маршрутних таксі. Нині кримінальне провадження з обвинувальним висновком направлено до суду.

Про те, що на Житомирщині діяло рекетирське угрупування, правоохоронці дізналися з оперативних джерел. Невідомі чоловіки почали з'являтися на зупинках маршрутного транспорту, розташованих уздовж автошляхів, і вимагати від адміністрації тамтешніх торгівельних закладів грошовий оброк за кожну маршрутку міжрегіонального значення. У разі відмови молодики погрожували своїм опонентам фізичною розправою та пошкодженням маршруток під час їхньої зупинки.

Наприкінці березня поточного року після отримання замовленої суми грошей від одного з підприємців працівники УБОЗ УМВС Житомирщини затримали 30-річного жителя столиці. Слідством було встановлено, що він був безпосереднім виконавцем рекетирських схем. Судом йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Подальші заходи дозволили правоохоронцям установити ще двох осіб, які входили до складу рекетирського угрупування. Ними виявилися 52-річний киянин та 36-річний житель Чернігівщини. Обидва чоловіки Генеральною прокуратурою України оголошені у міждержавний розшук за вчинення низки тяжких злочинів, серед яких і умисне вбивство. Наразі встановлено, що старший з них був організатором рекетирського осередку. Усім трьом фігурантам офіційно оголошено про підозру.

– Нині з'ясовано, що троє чоловіків у складі організованого злочинного угрупування тривалий час залякували та вимагали грошові кошти від пасажироперевізників у м. Києві, а також від адміністрацій низки закладів харчування безпосередньо на зупинках маршрутних таксі міжрегіонального сполучення, - каже керівник житомирського УБОЗу Володимир Лупащенко.

Відтак, підприємці, які надають послуги пасажироперевезення, мали щодня сплачувати рекетирам данину у розмірі від 500 до 800 гривень з кожного рейсу в залежності від наповнюваності маршрутного транспортного засобу пасажирами. А адміністрації закладів, що функціонують на зупинках пасажирських маршруток на трасі Київ – Чоп, мали щоденно віддавати зловмисникам 50 гривень за кожний транспортний засіб, який зупинявся біля закладів для відпочинку пасажирів.

Окрім того, правоохоронцями задокументовані факти виконання членами злочинного угрупування своїх погроз. Рекетири навмисно пошкодили декілька маршрутних транспортних засобів – розбили скло, прокололи шини тощо. Своїми діями вони спричинили пасажироперевізникам збитків на загальну суму близько 50 тисяч гривень.

Як зазначають самі правоохоронці, припинити діяльність серйозної банди рекетирів на Житомирщині удалося, у тому числі, й завдяки тісній взаємодії працівників міліції з прокуратурою, яка здійснювала процесуальне керівництво розслідування.

На даний час матеріали кримінального провадження за ч.4 ст.189 (Вимагання організованою злочинною групою) Кримінального кодексу України з обвинувальним висновком направлені до суду. За чинним законодавством, рекетирам загрожує однозначне позбавлення волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням УБОЗ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ