На Форумі видавців презентували книжку про історію Української редакції Радіо Свобода

На Форумі видавців презентували книжку про історію Української редакції Радіо Свобода

13.09.14 09:51 0 731
У Львові у рамках Форуму видавців українська редакція Радіо Свобода презентувала книжку «Говорить Радіо Свобода: Історія української редакції». Це дослідження журналіста Радіо Свобода Олени Ремовської про історію однієї з найстаріших радіостанцій. Модерувала презентацію письменниця Ірена Карпа, а участь взяли слухачі Радіо Свобода, дописувачі різних років, дисиденти, студенти. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Дисидент, правозахисник Мирослав Маринович розповів про те, що Радіо Свобода формувало його особистість, свідомість, духовне єство, як і загалом українського суспільства. Публіцист згадав дисидентів Миколу Руденка, Леоніда Плюща, Надію Світличну, чиї голоси звучали на Радіо Свобода. Радіо висвітлювало праці політичних в’язнів, розповідало про умови утримання, порушення прав людини в Радянському Союзі.

У радянський час слухати Радіо Свобода було заборонено. Мовлення заглушували. За словами Олени Ремовської, витрати Радянського Союзу на заглушування перевищували витрати на корпорацію. «Робота над книгою тривала два роки, було непросто, я по крихтах все збирала. Кожен період розділу може претендувати на окрему книжку», – говорить Олена Ремовська.

Професор, історик Ярослав Грицак пригадав, коли йшов ранковим селом, то з кожного будинку у радянський час доносились звуки Радіо Свобода. Бо не було в Галичині хати, де б люди не мали старенький радіоприймач. «Без Радіо Свобода, ми б не були такими, якими ми є. Радіо Свобода було одним з найкращих україномовних ЗМІ», – каже Грицак.

Книжка базується на архівних документах, спогадах, світлинах. Автор не оминула увагою й останні події в Україні, зокрема, як журналісти працювали під час Майдану.

Цього року українській редакції Радіо Свобода виповнюється 60 років. Місія радіостанції незмінна – поширення достовірної, об’єктивної інформації, демократичних цінностей.

(Перейти в розділ «60 років Радіо Свобода»)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Луцька ОДПІ: за вісім ...

КОМЕНТАРІ