У разі прийняття змін до Бюджетного кодексу України, місцеві громади зможуть самостійно формувати власні бюджети

У разі прийняття змін до Бюджетного кодексу України, місцеві громади зможуть самостійно формувати власні бюджети

13.09.14 11:19 0 671
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев провів відеоселекторну нараду з питань бюджетування та уникнення можливих втрат до бюджетів усіх рівнів. Участь у її роботі взяли представники управління Міністерства доходів і зборів України в області, голови райдержадміністрацій та міст обласного значення.

Сергій Кудрявцев зауважив, що керівникам районів необхідно ефективніше працювати з податківцями, адже вони є їх першими помічниками з питань наповнення бюджетів.

За його словами, в області зафіксовано значну заборгованість з несплати податкового боргу та заниження виплати офіційної зарплати. Також суттєві недорахування до бюджетів є в сплаті земельних податків та від заготівлі грибів та ягід. «Маємо багато резервів, які можемо використати для наповнення бюджетів та покращити надання якісних послуг волинянам», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Як повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Волинській області Петро Івасишин, основним бюджетоутворюючим податком у місцевому бюджеті є податок з доходів фізичних осіб. У 2013 році надходження з цього податку становили 73,5%, а вже за 8 місяців цього року його частка збільшилася до 74,2%. Бюджетні призначення виконані на 102,4% і до бюджету надійшло майже 600 мільйонів гривень.

В.о. начальника управління Міндоходів та зборів України в області Віталій Чуй розповів про механізми децентралізації місцевих бюджетів. Він сказав, що до парламенту внесено законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України. В разі їх підтримання, головний кошторис країни на наступний рік може бути сформований на новій базі міжбюджетних відносин. Нові можливості отримають і місцеві бюджети. Вони матимуть бюджетну автономію та фінансову самостійність. Крім того, місцеві громади зможуть самостійно формувати власні бюджети.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ