Комплексне виконання заходів з профілактики техногенної та екологічної безпеки гарантуватиме спокій кожного українця – Сергій Бочковський

Комплексне виконання заходів з профілактики техногенної та екологічної безпеки гарантуватиме спокій кожного українця – Сергій Бочковський

13.09.14 18:04 0 724
З метою з’ясування готовності центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування до осінньо-зимового періоду й обговорення питань техногенної безпеки та дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, у ДСНС України відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під головуванням першого заступника керівника Комісії, Голови ДСНС України Сергія Бочковського.

На початку засідання, Сергій Бочковський зазначив, що питання, які стосуються техногенної, екологічної безпеки та профілактики виникнення надзвичайних ситуацій, перебувають під постійним контролем ДСНС України і особовий склад Служби готовий цілодобово оперативно реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій різного ступеня складності.

“Наразі наша Служба активно готується до осінньо-зимового періоду: перевіряється техніка, обладнання, яке залучатиметься за умови виникнення надзвичайних ситуацій у холодну пору року” , - зауважив Сергій Бочковський.

У ході засідання, представники центральних органів виконавчої влади доповіли присутнім про стан підготовки до осінньо-зимового періоду. А керівники обласних державних адміністрацій відзвітувалися про обсяг виконаних робіт з цього питання.

Зокрема, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов повідомив, що більше 86% житлових будинків та 95% освітніх закладів та закладів дошкільної освіти України вже готові до опалювального сезону. Також проведено ремонтні роботи на об’єктах теплопостачання, підготовлена спецтехніка, заготовлено посипкові матеріали для зимового періоду. Триває перевірка готовності об’єктів теплового та дорожньо-мостового господарства.

Крім того, заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький зауважив, що у зв’язку із ситуацією на Сході України, Урядом наразі вирішується питання розміщення людей з районів проведення АТО у інших регіонах, здійснюється пошук приміщень та переміщення людей з непридатних для проживання взимку будинків.

“На ми маємо більше 20 тисяч людей, яких необхідно переселити у будинки з опаленням. Тому наразі здійснюється перевірка та паспортизація більше 1 600 приміщень для подальшого розселення у них людей”, - сказав Василь Стоєцький.

Також учасники обговорили ситуацію з розмінування територій України від вибухонебезпечних предметів. Зокрема, заступник Директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Юрій Чеповський доповів, що протягом 2014 року піротехнічними підрозділами ДСНС України здійснено 3 тис. 687 виїздів, виявлено та знешкоджено понад 48 тисяч одиниць боєприпасів та очищено понад 2 тисяч гектарів території України.

Під час засідання обговорювалося й питання утилізації небезпечних відходів, що зберігаються на території України. Адже щорічно загальні обсяги відходів в країні становлять близько 0,5 млрд. тонн, а обсяги накопичення небезпечних речовин – більше 14 млрд. тонн. За останні роки на утилізацію за кордон вивезено більше 40 тисяч тонн відходів. Тому члени Комісії узгодили подальші напрямки діяльності Уряду щодо підвищення ефективності роботи у сфері поводження з небезпечними відходами.

Одним із головним питань засідання Комісії була готовність центральних та місцевих органів влади до дій в умовах виникнення можливих терористичних актів у адміністративних будівлях та місцях масового скупчення людей. Заступник начальника Головного штабу МВС України Богдан Лисогуб повідомив, що органами внутрішніх справ вживається комплекс антитерористичних заходів, спрямованих на недопущення вчинення терористичних актів.

“Постійно проводяться заходи з виявлення підозрілих осіб та предметів у місцях масового скупчення людей, здійснюється миттєве реагування на повідомлення мешканців України про виявлення підозрілих предметів, виїзд оперативної групи на місце виклику та перевірка територій на предмет виявлення предметів, схожих на вибухівку ”, - зазначив Богдан Лисогуб.

Сергій Бочковський, підсумовуючи виступи членів Комісії, зауважив, що лише комплексне та своєчасне вирішення всіх вищезгаданих питань, допоможе гарантувати безпеку та спокій кожного українця.

”Лише спільними зусиллями ДСНС України, центральних та місцевих органів влади, ми зможемо продуктивно підготуватися до осінньо-зимового періоду та передбачити можливість виникнення надзвичайних ситуацій і попередити їх виникнення”, - сказав Голова Служби.

За результатами засідання Комісія ухвалила ряд рішень, що стосуються попередження виникнення надзвичайних ситуацій, техногенної та екологічної безпеки. Зокрема, всі регіони України до 1 жовтня повинні завершити підготовку до зимового періоду. Потребує вирішення питання переоснащення піротехнічних розрахунків сучасними зразками техніки та обладнанням, паливно-мастильними матеріалами. На державному рівні необхідно розробити та впровадити власні методики утилізації небезпечних відходів. Органи внутрішніх справ повинні й надалі вживати заходів щодо недопущення здійснення терористичних актів на території України.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ