У Волинській області розповіли як запобігти та попередити ДТП за участю дітей?

У Волинській області розповіли як запобігти та попередити ДТП за участю дітей?

13.09.14 09:12 0 643
Над цим питанням розмірковували працівники ДАІ Волині, освітяни і представники громадських організацій.

Круглий стіл, на якому обговорили стан та причини дитячого травматизму під час ДТП відбувся в управлінні ДАІ УМВС України у Волинській області. Попри проведені освітні та профілактичні заходи, дорожньо-транспортні пригоди за участю неповнолітніх усе ж трапляються: протягом 8 місяців 2014 року в області зареєстровано 101 автопригоду за участю дітей, у яких загинуло 12 неповнолітніх.

Щороку, починаючи із середини серпня, працівники ДАІ традиційно проводять місячник «Увага! Діти на дорозі», який триває до 20 вересня. Головна мета таких заходів – профілактика ДТП за участю дітей.

Тож під час круглого столу тимчасово виконувач обов'язків начальника УДАІ УМВС України у Волинській області підполковник міліції Олег Данилюк наголосив:

– Головна відповідальність за трагічні випадки на дорозі за участю дітей лягає на батьків, адже вони повинні навчити їх бути уважними під час перходу дороги, а також не легковажити під час перевезення дітей в авто. Але, на жаль, дорослі не завжди усвідомлюють наслідки порушення правил дорожнього руху, більше того – стають негативним прикладом. Співробітники ДАІ зупиняють авто, в яких батьки на передньому сидінні перевозить дитину, бо це категорично заборонено. Окрім того, перехід по пішохідному переходу має бути доведений у прямому сенсі до автоматизму, адже постійно водити за руку батьки не зможуть, а от вкласти відповідні знання і таким чином захистити – так.

У результаті освітні уроки для школярів зголосилися проводити члени Спілки автомобілістів Волинської області, голова якої Василь Омельчук розповів, що єдина умова, яка для цього потрібна – це ініціатива з боку директорів шкіл. Він висловив здивування з приводу того, що освітяни не завжди включають заняття з безпеки на дорозі до навчальної програми, та акцентував:

– Зважаючи на статистику трагічних випадків, роз'яснювальна робота повинна проводитись.

Навчальним закладам працівники ДАІ пропонують організовувати і тематичні батьківські збори, аби ще раз донести необхідність дотримання правил дорожнього руху.

Особливу увагу під час заходу правоохоронці звернули на правила водіння велосипеда або скутера.

– Батьки повинні усвідомлювати відповідальність, купуючи дитині двоколісний транспорт, адже велосипед і скутер – джерела підвищеної небезпеки, – зауважив Олег Борисович. – Мало навчити дитину їздити, потрібно ще й потурбуватися про її безпеку. Якщо ж займатися цими питаннями не входить у плани дорослих, то життям дитини краще не ризикувати. Активний рух у дворах будинків, неправильний перетин дороги – ці та подібні випадки уже поповнювали трагічну цифру травмувань неповнолітніх у результаті ДТП.

Насамкінець інспектори закликали батьків, особливо на початку навчального року, нагадувати дітям на необхідності дотримання культури поведінки на дорозі, відправляючи їх у школу без супроводу.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбудеться ...
Наступна новина: Патріарх Філарет на ...

КОМЕНТАРІ