У сучасному світі харчова алергія належить до найбільш поширених алергологічних захворювань у дітей. На неї страждають близько 10 відсотків дитячого населення. Харчова алергія ускладнює та супроводжує такі важкі захворювання, як атопічний дерматит та бронхіальна астма. Основними причинами, за яких у дитини може бути схильність до алергії, є: спадкова схильність, негативні екологічні фактори, прийом антибіотиків, нетривале грудне вигодовування, активне використання побутової хімії, інфекційні захворювання та вживання в їжу продуктів з барвниками і консервантами.
У лекції доцента кафедри педіатрії і неонатології Львівського національного університету ім. Д. Галицького Савчак Н.Є. змістовно були висвітлені актуальні питання сучасних підходів до методів діагностики, лікування та профілактики харчових алергій, приклади з особистої практичної роботи львівських колег - лікарів - алергологів.
У конференції взяли участь лікарі-педіатри, лікарі загальної практики-сімейні лікарі , дитячі лікарі-інфекціоністи міста та області.
Всім учасникам конференції видані сертифікати учасника.
Управління охорони здоров'я міської ради
Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Упродовж трьох днів в ...
Наступна новина: Працівники Луцького ...