«Медицина для дітей стає кращою» - Оксана САВЧУК, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»

«Медицина для дітей стає кращою» - Оксана САВЧУК, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»

13.09.14 11:40 0 729
Кожен з нас від представників влади різних рівнів часто чує вислів: «Діти – це наше майбутнє», «Ми все зробимо, щоб нашим дітям було краще» тощо. Так, зрештою, і є, однак не завжди такі вислови на практиці успішно реалізовані. Крім депутатської діяльності, я ще маю маленьку дитину, тож часто спілкуюсь із молодими батьками. Під час таких бесід мами завжди обмінюються думками, переживаннями і страхами за своїх малюків. Мені довелося чути й думки про те, що батьки стараються будь-якими способами лікувати своїх діток вдома, а не в медичних закладах. При цьому розповідаючи страшилки про те, як морально і фізично мама з дитиною потерпає у дитячих лікарнях. Найбільше скаржаться на умови перебування (старі меблі, вузькі ліжка, старі санвузли тощо). Не довго думаючи, напросилась на оглядини деяких міських лікувальних закладів, після чого чітко зрозуміла, що наші діти потребують кращих умов в медичних закладах.

Одним з повноважень депутата міської ради, є подання пропозицій щодо формування бюджету міста і визначення об'єктів, які місто має відремонтувати. Так, на 2014 рік одним із важливих пріоритетів нашого міста фракція ВО «Свобода» визнала дитячі медичні заклади. На днях завершується капітальний ремонт педіатричного відділення № 4, що розміщується на вул. Стуса, 2. Цей заклад обслуговує більше трьох тисяч молодих батьків з дітьми в мікрорайоні Позитрон-Каскад. Тепер, коли приходять мами з дітьми в педіатричне відділення, то їх зустрічають не сумні і вицвілі коридори, а яскраве, оновлене приміщення з новим обладнанням і меблями. Думаю, що тепер потрібний лікарський огляд для малечі буде веселою пригодою, а для батьків – моральним задоволенням від умов перебування. Не оминули «свободівці» увагою і міську дитячу лікарню, адже саме там батьки найчастіше потребують комфорту для себе і своїх діток. Більше року тому був відремонтований басейн для дітей, де проводяться лікувальні процедури, придбано нові ліжна в інфекційне відділення. Нещодавно розпочато ремонтні роботи в соматичному відділенні, де будуть відремонтовані палати для матері і дитини, санвузли, а також буде придбано нове медичне обладнання для лабораторії лікарні, що дасть можливість краще визначати стан захворювання діточок.

Сподіваюсь, що малими кроками, однак не зупиняючись на досягнутому, методично і щорічно дитячі медичні заклади нашого міста стануть найкращими в Україні. Адже близький більшості батьків вислів «Усе найкраще – дітям!» – це не просто слова, а важлива істина, яку дорослі мають втілювати повсякчас.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Можливостями бізнесу та ...
Наступна новина: Загін тернопільських ...

КОМЕНТАРІ