У Львівській області "В зоні АТО - ти вже не просто міліціонер, а борець за свободу власної країни…"

У Львівській області "В зоні АТО - ти вже не просто міліціонер, а борець за свободу власної країни…"

13.09.14 11:37 0 759
Таку думку висловив на зустрічі з курсантами начальник кафедри психології та соціології ЛьвДУВС кандидат юридичних наук, підполковник міліції Степан Гнатюк.

Його охоче підтримали шестеро присутніх бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», які разом із ректором ЛьвДУВС полковником міліції Валерієм Середою, Степаном Сергійовичем та ще чотирма працівниками нашого університету несли службу у зоні проведення антитерористичної операції.

Курсанти та слухачі факультету заочного навчання почули багато речей, які ніколи не прочитають у підручниках чи не довідаються із засобів масової інформації. З перших уст правоохоронці дізналися про те, що насправді відбувається на Донбасі, і в які умови потрапляють наші бійці, перетнувши межу Луганської та Донецької областей.

Перебуваючи у складі координаційної групи разом із бійцями батальйону «Львів» в зоні АТО, Степан Сергійович здобув чималий досвід, яким радо ділився із молодшими колегами.

«Після місячного перебування на Донбасі, серед розстріляних будинків, в оточенні ворогів та просто беззбройних наляканих громадян, повертаєшся зовсім іншою людиною. Заново переосмислюєш своє призначення, відкриваєш невідомі тобі до того особисті якості і ще більше починаєш любити рідну землю», - запевняв Степан Гнатюк. Він відверто говорив про те, що бойовий досвід приходить лише у бою, що життя тих, хто обороняє нашу рідну землю далеко не «мед», і вони щодня стикаються з багатьма фізичними та психологічними труднощами, які змушені долати.

Бійці батальйону охоче підтримували бесіду, розповідаючи про свої «пригоди», які згадували з посмішкою, хоча їхні наслідки для багатьох могли бути летальними. Ясна річ, всі як один, наші герої твердо говорили про свою готовність повернутися назад, адже вони там потрібні, в тих «болючих» для України місцях вони залишили свої серця і думки.

Львівських «левів» присутні у залі проводжали оплесками та теплими посмішками. Без сумніву, їхні історії стали прикладом для молодих правоохоронців – зразком мужності, доблесті та героїзму.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Можливостями бізнесу та ...

КОМЕНТАРІ