Львівщина – п’ята в Україні за кількістю початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

Львівщина – п’ята в Україні за кількістю початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

13.09.14 12:07 0 706
Львівська область займає п'яте місце в Україні за кількістю початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та третє місце за кількістю дітей, які навчаються у цих закладах, – про це 11 вересня під час розширеної наради з питань мистецької освіти області (сучасні реалії, виклики та перспективи) повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Наталія Гамкало.

За її словами, у Львівській області діють 2 вищі мистецькі навчальні заклади із статусом національний – це Львівська національна академія мистецтв та Львівська національна музична академія ім. М.Лисенка, 5 вищих навчальних закладів I і II рівнів акредитації, 74 початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади та Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат ім. С.Крушельницької.

«Із загальної кількості початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів у Львівській області діють: 41 музична, 27 шкіл мистецтв, 2 хорові, 2 художні, 1 хореографічна, 1 школа декоративно-ужиткового мистецтва. 7 шкіл та 17 філій розташовані у сільській місцевості», – зазначила Н.Гамкало.

Під час розширеної наради учасники обговорили питання специфіки діяльності вищих навчальних закладів культури і мистецтва та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, мережі, кадрового потенціалу, освітньо-соціальних стандартів та фінансового забезпечення, а також результатів вступної кампанії до ВНЗ та початкових мистецьких закладів Львівщини на 2014-2015 навчальні роки.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі з 15 вересня ...
Наступна новина: «Наші діти не потрібні ...

КОМЕНТАРІ