В Житомирській області для забезпечення формування 10-го батальйону територіальної оборони спрямовано понад 3 млн. грн.

В Житомирській області для забезпечення формування 10-го батальйону територіальної оборони спрямовано понад 3 млн. грн.

13.09.14 13:38 0 674
Про це повідомив обласний військовий комісар Микола Залесський 11 вересня, звітуючи під час 27-ї сесії обласної ради.

«Для забезпечення формування 10-го батальйону територіальної оборони Житомирського обласного військового комісаріату передбачалося 3 млн. 197 тис. 900 грн., – пояснив Микола Залесський, і уточнив: – Так, на 700 тис. грн. було закуплено речове майно. Ще 30 тисяч знадобилося, аби придбати польові утеплені куртки для бійців цього військового формування. А 95 тис. грн. спрямували на купівлю тепловізорів. Крім того, згідно з рішенням постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності обласної ради № 41 від 08.09.2014 р., на бронежилети та шоломи для бійців 10-го батальйону спрямовано 198 тис. грн. Наразі вирішується питання додаткового технічного забезпечення та озброєння 10-го батальйону територіальної оборони».

Також військовий комісар доповів, що до батальйону було введено нові підрозділи – зенітної артилерії, зенітно-ракетні та протитанкові підрозділи.

Разом із тим, Микола Залесський нагадав приступнім, що третя черга часткової мобілізації завершилася 6 вересня.

«Наразі військові комісаріати області не призивають до військових формувань за мобілізацією. Лише у добровільному порядку громадян зараховують до військових частин на підставі їхніх письмових рапортів і заяв», – зауважив він.

При цьому військовослужбовець акцентував на тому, що під час усіх трьох етапів мобілізації на Житомирщині було призвано 10 % від ресурсу, який можна було би залучати.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Діти з Волині передали ...

КОМЕНТАРІ