В Житомирській області рятувальники продовжують опікуватися питаннями вимушених переселенців, які переміщені з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО

В Житомирській області рятувальники продовжують опікуватися питаннями вимушених переселенців, які переміщені з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО

13.09.14 09:20 0 700
Рятувальники Управління ДСНС Житомирщини продовжують допомагати громадянам, які прибули з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО. Зокрема, вирішувати їхні нагальні питання, надавати психологічну, гуманітарну допомогу тощо. Адже наші співвітчизники наразі перебувають далеко від свого рідного краю та домівок.

Так, 12 вересня працівники оперативно-рятувальної служби завітали до готелю «Житомир», який знаходиться в обласному центрі. Наразі у ньому проживає 279 вимушених переселенців зі Сходу України, з яких переважна більшість – діти. Саме вони потребують додаткової уваги та турботи до себе, адже підвищене психологічне навантаження на неповністю сформований дитячий кругозір може призвести до негативних і непоправних наслідків у подальшому їх розвитку.

Психологи провели з дітьми та їх батьками консультативні бесіди, застосувавши методи роботи для більш поглибленого вивчення потреб дітей та їх налаштування на позитивні моменти нових знайомств. Поспілкувавшись із родинами вимушених мігрантів, фахівці впевнились, що переселенців задовольняють умови проживання, психологічний клімат у родинах значно поліпшився, настрій підйомний, на контакт йдуть одразу, у деяких з них залишився страх тільки за близьких, які залишились вдома.

«Ми постійно відвідуємо родини, які покинули свої домоволодіння та отримали тимчасовий притулок на території нашої області. Адже для більшості тих, хто був змушений залишити свою малу вітчизну, переїзд до іншого регіону – це величезна душевна травма. Особливо важко такий переїзд переносять діти і для того, щоб допомогти адаптуватися і дорослим і малечі до нових умов проживання, ми постійно їх відвідуємо», – зазначила психолог Управління ДСНС Житомирщини Тетяна Каленкова.

Але насамперед психологи радять дивитися у майбутнє з надією – тільки так наші співвітчизники зможуть повернутися до нормального та спокійного життя.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Патріарх Філарет на ...
Наступна новина: У Рівненській області у ...

КОМЕНТАРІ