В Чернігівській області ліквідовано пожежу самозанесених лісових насаджень та настилу в лісі

В Чернігівській області ліквідовано пожежу самозанесених лісових насаджень та настилу в лісі

13.09.14 12:59 0 693
11 вересня о 13:40 до оперативно-координаційного центру обласного управління ДСНС надійшло повідомлення про загоряння настилу в лісовому масиві поблизу с. Якубівка Чернігівського району.

На місце події оперативно прибуло три відділення пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС, пожежна команда і тарктор з плугом райагролісгоспу.

Вогнеборці о 14:41 локалізували, а о 16:37 остаточно ліквідували пожежу. Завдяки професійним і злагодженим діям рятувальників та працівників лісового господарства врятовано 20 га лісу. В результаті пожежі вогнем пошкоджено 0,5 га настилу в лісі та 20 га самозанесених лісових насаджень на території земель Шестовицької сільської ради.

Ймовірною причиною пожежі послужило необережне поводження з вогнем одних з відвідувачів лісового масиву. На місці пригоди працювала мобільно-оперативна група Упралвіння ДСНС у Чернігівськійобласті.

У зв’язку з цим, рятувальники ДСНС України звертаються до населення з проханням бути вкрай обережними під час відвідування та відпочинку в лісопаркових зонах. За умови сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною великого лиха.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині виявили ...
Наступна новина: У Тернополі проведуть в ...

КОМЕНТАРІ