кубок пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка вибороли рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігова

кубок пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка вибороли рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігова

13.09.14 08:07 0 601
11 вересня на спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС у Чернігівській області відбувся обласний Чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед команд пожежно-рятувальних підрозділів. Щорічні змагання присвячені пам'яті померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС підполковника Анатолія Григоренка.

Показати свою професійну майстерність у видовищному, але досить важкому виді спорту прибули 22 команди.

До рятувальників, що прибули аби вибороти першість та перехідний кубок А.Григоренка, звернулись начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко, заступник керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика, дружина померлого ліквідатора Валентина Григоренко та почесні гості. Зокрема у своїх виступах вони висловили побажання швидких стартів та перемоги найсильнішій і найбільш підготовленій команді рятувальників.

Під час урочистого відкриття полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко зазначив, що такі змагання необхідно проводити у пам'ять про тих людей, які віддали своє життя у боротьбі з Чорнобильською катастрофою, під час виконання службового обов'язку та у пам'ять тих, хто зараз несе службу на кордонах та у Східних областях України. Почесні гості та учасники Чемпіонату хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

Заступник керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика підкреслив, що такі змагання піднімають бойовий дух як рятувальників, так і пересічних громадян України, адже у разі біди, за набраним номером "101" завжди прийде допомога, прийдуть рятувальники ДСНС, які захистять мирних жителів від пожеж, катастроф і надзвичайних ситуацій.

Постріл стартового пістолета ознаменував початок змагань. Рятувальники змагались у трьох видах: підйомі по штурмовій драбині на 4 поверх учбової башти, підйомі по висувній драбині та бойовому розгортанні.

В підйомі по штурмовій драбині у вікно 4 поверху учбової башти першим був Сергій Кравченко, представник команди Новгород-Сіверського району. Його результат 15,19 сек.

Тандем Олександра Ніколайчука та Олександра Бистревського з 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чернігів з результатом 16,53 сек. виборов першість у підйомі по висувній драбині.

Один із найвидовищніших етапів змагань – бойове розгортання. У цьому командному виді учасники розгортають рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливають спеціальні мішені. Все як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. Найкращий результат 66,97 сек. показала команда рятувальників з Талалаївки.

За підсумками всіх видів змагань, перше місце та перехідний кубок Анатолія Григоренка виборола команда пожежно-рятувального підрозділу №1 м. Чернігова. Минулорічні чемпіони - збірна рятувальників Корюківського району в цьому році посіла друге місце. Завершила трійку призерів збірна Варвинського району. Переможцям, як в особистих, так і командних заліках було вручено медалі, грамоти та цінні подарунки.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Стаюра: ...
Наступна новина: Волинських ...

КОМЕНТАРІ