Рівненщина: прокурор області Сергій Кубрак здійснив виїзний прийом громадян у Костопільському та Березнівському районах

Рівненщина: прокурор області Сергій Кубрак здійснив виїзний прийом громадян у Костопільському та Березнівському районах

13.09.14 13:21 0 704
Сергій Кубрак упродовж поточного тижня здійснив робочу поїздку в Костопільський та Березнівський райони, аби на місці ознайомитись із проблемами місцевих жителів, посприяти у їх якнайшвидшому вирішенні. Прокурор області прийняв 17 громадян, які звернулися до нього за допомогою.

Більшість питань, з якими звернулися жителі зазначених районів, стосувалися дій органів досудового розслідування, чимало скарг було із питань земельних правовідносин, додержання вимог законодавства при виконанні судових рішень, захисту конституційних прав і свобод громадян, в тому числі трудових.

Зокрема, мешканці Костополя висловили занепокоєння долею своїх грошових внесків, які вже протягом тривалого часу їм не повертає кредитна спілка. Пенсіонерка цього ж районного центру поскаржилася на незаконні дії органу місцевого самоврядування під час прийняття рішень з приводу приватизації земельної ділянки.

Прокурор Рівненщини вислухав всіх громадян, хто прийшов до нього на прийом. Окремі звернення він вирішував спільно із керівниками органів місцевої влади та самоврядування, надавав роз'яснення вимог чинного законодавства.

Окремі скарги та звернення будуть вирішувати районні прокурори на місцях, ще низка за дорученням Сергія Кубрака – працівники апарату прокуратури області.

Так, у відведений законом термін прокуратура області розгляне звернення мешканця Березнівщини та перевірить його доводи щодо неефективного використання бюджетних коштів під час організації харчування учнів загальноосвітніх шкіл району.

Зазначимо, що з метою полегшення доступу жителів регіону до керівників прокуратури області проведення виїзних прийомів здійснюється регулярно. Такий метод спілкування з людьми дає можливість прокуратурі оперативно реагувати на порушення, виявляти недоліки в організації роботи місцевих прокуратур, а заявникам – необхідний правовий захист.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські активісти ...
Наступна новина: Євген Мельник: ...

КОМЕНТАРІ