Міська влада: на пагорбі Слави не може бути ніякої АЗС

Міська влада: на пагорбі Слави не може бути ніякої АЗС

13.09.14 11:21 0 684
10019 вересня в одному з Рівненських ЗМІ було поширено допис одного з політиків під назвою „Заправка на Пагорбі Слави у Рівному — це реальність вже завтра”.

У матеріалі було повідомлено, що за сприяння міської влади на пагорбі Слави буде збудовано АЗС в рекреаційній зоні, де діє мораторій на забудову.

У зв'язку з цим, управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради повідомляє, що 20 серпня 2014 року до управління містобудування та архітектури звернулося приватне підприємство «Фірма «Техкомплект» із заявою про отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вул.Костромській в м.Рівне для будівництва виставково-готельного комплексу.

Керуючись рішеннями Рівненської міської ради від 15.05.2014 №3970 та від 15.05.2014 №3971забудовнику відмовлено у видачі містобудівних умов та обмежень згаданої земельної ділянки.

Крім того, за словами начальника управління Дерземагенства в місті Рівному Романа Греська,приватне підприємство «Технокомплект» отримало в постійне користування земельну ділянку на вул. Костромській під будівництво АЗС ще в 1998 році.

На сьогоднішній день ця ділянка вільна від забудови і по введеному в дію у 2003 році Генерального плану міста входить в рекреаційну зону Р-2.

Законодавчо встановлений режим використання цієї зони не допускає будівництво таких об'єктів, як АЗС, про що представнику роз'яснювалось неодноразово. Крім того, виходячи з того, що ділянка вільна від забудови і є комунальною власністю територіальної громади, вона не може бути надана цьому підприємству для будівництва інших (умовно допустимих генпланом) об'єктів інакше, ніж через аукціон, хоча і знаходиться у його постійному користуванні.

При цьому, ніяких правових наслідків, ніяких змін в статусі земельної ділянки не відбулося і відбутися не могло.

Іншими словами, ніякої автозаправної станції на пагорбі слави бути не може (!).

Отже заява про будівництво АЗС є нічим іншим як передвиборчим піаром, розрахованим на півтора-два місяці, поки не пройдуть вибори до Верховної ради. Після того все з'ясується, але осад в людей, як то кажуть, залишиться.

До речі, політик, який поширив дану інформацію, напевно, по кількості зроблених неправдивих заяв, зроблених за останній рік, потрапить в книгу рекордів Гіннеса. Не полінуйтесь, подивіться його заяви за останній рік.

Прикро, що й надалі в нашій державі, попри голослівні заяви, методи політичної боротьби не змінилися.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У разі прийняття змін до ...
Наступна новина: У Львові – наймасштабніша ...

КОМЕНТАРІ