Психологи України обмінялись досвідом під час відеоконференції

Психологи України обмінялись досвідом під час відеоконференції

13.09.14 13:27 0 701
12 вересня Державна служба України з надзвичайних ситуацій провела відеоконференцію на тему: "Психологічна адаптація вимушених переселенців", в якій взяли участь психологи Управління, позаштатна мобільна група екстреної психологічної допомоги, представники органів виконавчої влади, Товариства Червоного Хреста, благодійного фонду "Карітас", фахівець психоневрологічної лікарні, волонтери.

Метою даного дійства було підвищення ефективності заходів, спрямованих на психологічну адаптацію громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та зони проведення АТО. Учасники відеоконференції обмінялись практичним досвідом щодо організації та надання психологічної допомоги населенню.

Жваве обговорення викликала тема посттравматичних розладів у дітей, які приїхали з постраждалих територій. Адже, саме діти та підлітки важче пристосовуються до умов переселення, у них недостатньо розвинуті механізми захисту, бракує власних сил для самовідновлення. Тому дуже важливо розпізнавати всі ці порушення вчасно, оскільки, вони служать сигналом, що дитина потребує допомоги.

На відеозустрічі обговорювалось питання залучення фахівців міжнародних організацій, які могли б поділитись досвідом з українськими колегами-психологами щодо надання допомоги особам, які приймали участь в антитерористичній операції.

Учасники наголосили, що зараз одним з найважливіших питань є додаткове навчання психологів громадських та волонтерських організацій з питань психологічного захисту населення.

Учасники конференції обмінялись контактними адресами та висловили надію на подальшу співпрацю з питань психологічної адаптації вимушених переселенців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В УМВС Закарпаття вітали ...

КОМЕНТАРІ