Володимир Стаюра: "Розвідка, контррозвідка, виявлення бойових позицій терористів – буденна справа для наших січовиків"

Володимир Стаюра: "Розвідка, контррозвідка, виявлення бойових позицій терористів – буденна справа для наших січовиків"

13.09.14 08:05 0 731
"Батальйон "Січ" – добровольчий батальйон особливого призначення, що створений в червні 2014 року в структурі ГУ МВС України з добровольців ВО "Свобода", активно протидіє російським окупантам і сепаратистам, боронить суверенітет нашої держави. Кожен січовик бореться за мирне й гідне майбутнє України". Про це повідомив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, який зараз перебуває у батальйоні.

Свободівець розповів про діяльність і специфіку ведення воєнної справи у лавах січовиків: "Основне завдання батальйону – виявити ворога, застерегти територію, де ми виконуємо наше безпосереднє завдання, від можливих терористичних актів, провесті зачистку від сепаратистів і регулярної армії нашого безпосереднього ворога – Росії. Щовечора відбувається засідання штабу, де ми обговорюємо план і спосіб виконання певних завдань на наступний день. Практично кожного дня нашим хлопцям доводиться виїжджати на спецзавдання. У нашому батальйоні є різноманітні спецпідрозділи, що відповідають за воєнну розвідку, контррозвідку, виявлення бойових позицій терористів, розмінування звільненої території тощо. Упійманих ворогів ми передаємо відповідним силовим структурам", – розповів свободівець Володимир Стаюра.

Зазначимо, що 7 вересня 2014 року в ході спецоперації в місті Дзержинськ бійці батальйону особливого призначення "Січ" затримали місцевого сепаратиста-інформатора Михайла Бакіна. Під час перебування промосковських бандитських формувань у Дзержинську Бакін діяв у складі терористичної спецбригади, члени якої викрадали та допитували проукраїнське населення Донеччини. Після звільнення міста українськими військами багато сепаратистів перефарбувалися в "мирне населення". Бакін під виглядом звичайного таксиста став інформатором сепаратистського штабу. Він відслідковував та "зливав" інформацію про переміщення українських військових у районі Дзержинська, Горлівки та інших наближених населених пунктів. На совісті цього сепаратиста – смерті як мирних громадян, так і українських військових. Терориста-інформатора було знешкоджено завдяки злагодженим діям військових та чітким вказівкам керівництва батальйону особливого призначення "Січ".

10 вересня 2014 року М.Бакіну було пред'явлено звинувачення за статтею 260 Кримінального кодексу України ("Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань").

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську двоє ...
Наступна новина: Фестиваль сучасного ...

КОМЕНТАРІ