У центрі Львова люди ділилися їжею заради християнського єднання

У центрі Львова люди ділилися їжею заради християнського єднання

14.09.14 12:05 0 699
13 вересня, на вулиці Галицькій львів'яни провели незвичайну акцію «Снідання-єднання» -- посеред міста люди влаштували спільну ранкову трапезу.

Про це повідомила репортер ZIK-Стрім Оксана Маруняк

До такого оригінального флешмобу долучились кілька десятків львів’ян, кожен з яких приніс ті страви і напої, якими зазвичай звик снідати. Люди розстелили на тротуарі килимки та каремати, створивши свого роду великий стіл, і почали частувати один одного наїдками. Серед харчів були як звичні українцям канапки, налисники, варені яйця та овочі, так і страви із східних кухонь – індійський чай «масала» з молока та гострих спецій, грузинські сири та інші смаколики.

«Я випадково дізналась про цю акцію. Принесли канапки з чаєм, чим зазвичай снідаємо, а дитинці – молоко. Я люблю снідати на свіжому повітрі, раніше ми з родиною часто робили це за містом, а у самому серці Львова так робимо вперше», -- розповіла учасниця акції пані Ніна.

За словами організаторів, таку акцію вони підгледіли закордоном, у Туреччині, і вирішили провести щось подібне у Львові. Щоправда, побачене ними у Стамбулі снідання було протестним, але вдома вони вирішили провести свято єднання.

«Ця трапеза пов’язує нас із давньою християнською традицією спільного частування. Ми робимо це для того, аби показати, що ми не поховались по норах та домівках, що не тільки біда оточує нас кожного дня, алей те, що ми єдині і ми разом», -- розповів співорганізатор акції, президент Львівського кулінарного клубу Костянтин Ковалишин.

Ініціатори акції запевняють, що з огляду на вдало проведене снідання розглядатимуть можливість робити такі частування регулярними.

Усі стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: допоможіть ...
Наступна новина: На Львівщині молодик в ...

КОМЕНТАРІ