Правоохоронці Волині застерігають дітей від жартів про замінування

Правоохоронці Волині застерігають дітей від жартів про замінування

14.09.14 13:47 0 720
До учнів боратинської школи завітали працівники кримінальної міліції у справах дітей луцького райвідділу міліції та експерт Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС України у Волинській області. Розповідали правоохоронці про відповідальність, яка наступає за завідомо неправдиві повідомлення про замінування тих чи інших об'єктів.

Розпочав лекцію старший оперуповноважений КМСД Луцького РВ УМВС України у Волинській області капітан міліції Павло Андрійчук:

– Заради розваги діти часто вдаються до необміркованих вчинків, навіть не замислюючись над тим, чим це може для них обернутись. Звичайні жарт про замінування школи може закінчитись ув'язненням для неповнолітнього, або величезним штрафом для його батьків.

Правоохоронці розповіли, із якого віку настає відповідальність неповнолітніх за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень, адже діти повинні знати: за вчинки треба відповідати:

- Часто неправдиві дзвінки про замінування надходять від хлопців із їх мобільних телефонів або телефонів друзів під час навчального процесу, хоча трапляються випадки, коли школи «мінують» у період канікул. Основними мотивами, які спонукають на такі вчинки є бажання розважитись, пожартувати, похвалитися перед друзями, зірвати проведення уроку тощо.

У нинішньому році жодна інформація про небезпечні предмети не знайшла свого об'єктивного підтвердження, але щоразу працівники міліції роблять усе для того, аби убезпечити людей, та ретельно оглядають територію.

– Щоразу ми виїжджаємо на такі виклики у повній бойовій готовності, – розповів експерт Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в області Іван Волков. – Аби обстежити місце імовірного замінування, залучається чимало сил та засобів, тому при зустрічах із дітьми намагаємося вчасно застерегти від необачних вчинків та недоречних жартів.

Тож, шановні громадяни, звертаємо Вашу увагу на те, що подібні жарти караються позбавленням волі на строк від 2-х до 8-ми років або відшкодуванням значних матеріальних збитків для батьків жартівника.

Алла РЕВУНЕЦЬ,

Луцький РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Житомирі відзначили ...

КОМЕНТАРІ