«Люди повинні знати, що вони у безпеці», – правоохоронці-вибухотехніки Львівщини

«Люди повинні знати, що вони у безпеці», – правоохоронці-вибухотехніки Львівщини

14.09.14 15:20 0 784
«Люди повинні знати, що вони у безпеці», – правоохоронці-вибухотехніки Львівщини (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Львові, 12 вересня, на площі Ринок розпочав свою роботу Інформаційно-практичний центр безпеки міста. Ініціатором відкриття Центру стала міська рада, а презентував його відкриття особисто мер Львова Андрій Садовий. Основна мета, задля якої був створений Центр – навчити львів'ян та гостей міста правильно поводитись у екстремальних ситуаціях, що виникають, до прикладу, під час бойових дій, стихійних лих та інших.

«Кожен чоловік та кожна жінка повинні вміти чітко поводити себе в екстремальних ситуаціях. Я вважаю, що це знадобиться кожному з нас. Хочеш миру – готуйся до війни», - зазначив під час відкриття Інформаційно-практичного центру безпеки міста Андрій Садовий.

У роботі Центру взяли участь спеціалісти-вибухотехніки науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні МВС України у Львівській області, котрі показали львів'янам та гостям міста свою мобільну вибухотехнічну лабораторію, іншу техніку та обладнання.

Найбільше зацікавлення у відвідувачів викликав роботизований маніпулятор, призначений для виявлення, обстеження та знешкодження різноманітних вибухових пристроїв. Правоохоронці –вибухотехніки по-домашньому називають його Петрусиком.

Багато було охочих приміряти костюм вибухотехніка, особливо спеціальний шолом, обладнаний системами життєзабезпечення, камерами відео спостереження та безліччю інших потрібних у роботі вибухотехніка функцій та пристроїв.

Правоохоронці прочитали кілька лекцій на теми: як поводитись під час знешкодження вибухонебезпечних пристроїв, куди звертатись у випадку, коли мешканці виявили такий пристрій та як правильно поводитись, щоб не постраждати при його виявленні.

«Виявляється, багато людей навіть не знали, що у Львові є таке обладнання. І це незважаючи на те, що ми останнім часом кілька разів на день виїжджаємо на неправдиві повідомлення про замінування. Тепер, після того, як вони все це побачили – кажуть, що на душі стало спокійніше», - розповів начальник відділу вибухотехнічної і пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ при Головному управлінні МВС України у Львівській області майор міліції Андрій Штангрет.

Робота Центру триватиме два місяці. Раз на тиждень спеціалісти-вибухотехніки НДЕКЦ читатимуть бажаючим лекції про вибухові пристрої та правильну поведінку при їх виявленні та знешкодженні.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ