Готівкову гривню могли незаконно завезти із Ростова на Донбас – голова НБУ

Готівкову гривню могли незаконно завезти із Ростова на Донбас – голова НБУ

15.09.14 09:40 0 747
Національний банк України має інформацію про вивезення до Ростова-на-Дону готівкових гривень, які були обміняні в Криму на рублі після анексії півострова, і допускає надходження цієї готівки на неконтрольовані Києвом території в Донецькій і Луганській областях, повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Під час обміну наших грошей на російські рублі дійсно утворилася деяка маса гривні, яка перебуває нині на руках. Наскільки нам відомо, (частину) було вивезено свого часу в Ростов, і, цілком можливо, що було ввезено на Донбас», – сказала Гонтарева в кулуарах 11-го форуму «Ялтинської європейської стратегії» (YES) у Києві в суботу.

«Як Нацбанк ми там ввезення проконтролювати не можемо», – додала голова НБУ.

Водночас вона наголосила, що 3,9 мільярда гривень готівки, що були на момент анексії Криму в сховищі Національного банку на півострові, там і залишаються.

«Наша валюта – 3,9 мільярда гривень – досі перебуває в сховищі під охороною російських спецслужб», – зазначила Валерія Гонтарева.

Раніше керівник Донецької обладміністрації Сергій Тарута заявляв, що йому надходить інформація, що на неконтрольованих Києвом територіях Донбасу сепаратисти розпочали видачу готівкової гривні.

Донецький губернатор у зв’язку з цим закликав Національний банк відновити роботу банківських установ у регіоні для здійснення соціальних платежів жителям.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ