Олександр Пирожик: "Той, хто досі вважає, що виборців можна купити гречкою, глибоко помиляється"

Олександр Пирожик: "Той, хто досі вважає, що виборців можна купити гречкою, глибоко помиляється"

15.09.14 11:19 0 854
Той, хто досі вважає, що виборців можна купити гречкою, глибоко помиляється. Про це 12 вересня 2014 року заявив перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик під час виступу в урочищі Вовчак на Волині, де відбувалися урочистості з нагоди відкриття триденного історико-військового табору у рамках заходу "Вовчак-Волинська Січ".

Уже понад два десятиліття в урочищі Вовчак збираються патріоти України, щоб вшанувати пам'ять вояків УПА. Колись тут було село з приблизно 400 дворами, пригадують старожили. Утім на совєтських картах воно не було позначене, а згодом було стерте і з лиця землі через націоналістичні погляди місцевих жителів. Цього року, окрім відправлення традиційної панахиди біля пам'ятного знаку, відбулося урочисте відкриття музею "Криївка", де зібрані різноманітні експонати українських повстанців, зокрема, зброя, карти та інші атрибути.

"Дуже приємно вкотре побувати на моїй рідній землі на Турійщині звідки мої корені. Ось тут за лісом моє рідне село Ягідне. Щороку у Вовчаку "Свобода" незалежно від погоди і політичного вітру, вшановує героїв УПА. Проте прикро, що нотки фальші вкрадаються у наше свято. Тут присутні люди, які хотіли загнати нас в рабство і голосували за диктаторські закони Януковича 16 січня. Тепер вони перефарбувалися і знову лізуть до влади. А сталося це тому, що так і не було введено в дію закон "Про люстрацію". Ті, хто голосував за диктаторські закони, хто брав участь в антиконституційному путчі, досі вірять, що виборців можна купити гречкою як раніше і знову проти у Верховну Раду. Але Україна змінилася. Україна стає такою, якою її бачили герої УПА. Наша держава проходить етап, про який ще Шевченко говорив: "І вражою злою кров'ю волю окропіте", - зазначив у виступі перед громадою свободівець Олександр Пирожик.

Також Олександр Пирожик нагадав присутнім, що рік тому, з ініціативи фракції ВО "Свобода", обласна рада прийняла рішення "Про відзначення 70-річчя героїчного бою УПА поблизу села Новий Загорів Локачинського району Волинської області" як офіційного заходу загальнообласного значення.

"Це було перше серйозне рішення обласної ради на вшанування звитяги героїв УПА. Впевнений, що подібні рішення будуть прийняті й до ювілейних дат героїки УПА на Вовчаку. Громада має знати і про героїчний бій упівців поблизу села Радовичі Турійського району 7-9 вересня 1943 року, де повстанці знищили понад 200 гітлерівців, втративши лише 17 своїх бійців.

Наостанок Олександр Пирожик висловив сподівання, що наступне відзначення створення УПА ми святкували під мирним небом і знаком найбільшої української перемоги.

Зазначимо, що громада з обуренням зустріла вихід на сцену народного депутата, волинського олігарха Сергія Мартиняка, який в період правління Януковича входив до складу прорегіональної більшості, голосував за уряд Азарова, диктаторські закони 16 січня та брав участь в антиконституційному путчі на Банковій у квітні 2013 року, а тепер знову прагне потрапити до Верховної Ради.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Форумі видавців ...

КОМЕНТАРІ