В сучасному світі харчова алергія відноситься до найбільш поширених алергологічних захворювань у дітей, на неї страждають близько 10 % дитячого населення. Харчова алергія ускладнює та супроводжує такі тяжкі захворювання, як атопічний дерматит, бронхіальну астму. Основними причинами, за яких у дитини може бути схильність до алергії можуть бути спадкова схильність, екологія, прийом антибіотиків, нетривале грудне вигодовування, активне використання побутової хімії в будинку, інфекційні захворювання, вживання в їжу продуктів з барвниками та консервантами
У лекції доцента кафедри педіатрії і неонатології Львівського національного університету ім. Д. Галицького Савчак Н.Є. змістовно були висвітлені актуальні питання сучасних підходів до методів діагностики, лікування та профілактики харчових алергій, приклади з особистої практичної роботи львівських колег, лікарів - алергологів.
У конференції взяли участь лікарі-педіатри, лікарі загальної практики-сімейні лікарі, дитячі лікарі-інфекціоністи міста та області.
Управління охорони здоров'я Луцької міської ради
Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Ціна нафти далі падає, у ...