У Волинській області після втручання прокуратури Іваничівського району землі під пам’ятками архітектури національного значення набудуть відповідного статусу

У Волинській області після втручання прокуратури Іваничівського району землі під пам’ятками архітектури національного значення набудуть відповідного статусу

15.09.14 14:09 0 677
Прокуратурою Іваничівського району проведено перевірку додержання в районі земельного законодавства й з’ясовано, що попри те, що на території Іваничівщини знаходиться низка пам’яток містобудування і архітектури національного значення, які датуються ХVII-ХVIIІ ст. і перебувають під охороною держави, землі історико-культурного призначення, згідно форми 6-зем звітності Держкомзему, в районі відсутні.

Вивчивши правовстановлюючі документи на землю під пам’ятками, прокурори встановили, що в тих випадках, де документація на землю виготовлена, категорія цих земель згідно форми 6-зем визначена як "землі громадської забудови", що є порушенням вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону культурної спадщини», які визначають такі землі як "землі історико-культурного призначення".

Порушення, які спричинили неправильне визначення категорії земель, були допущені посадовими особами відділу архітектури Іваничівської райдержадміністрації та відділу Держземагенства в Іваничівському районі при наданні погоджень на розробку землевпорядної документації під пам’ятками містобудування і архітектури на території району.

Відтак, аби усунути ці порушення й запобігти їм у майбутньому, прокуратурою району внесено подання голові РДА та начальнику Держземагенства у районі.

Завдяки втручанню прокуратури землі під монастирем у селі Низкиничі (а це Успенською церква, дзвіниця та мур, датовані XVII ст.), документація на які наразі виготовляється, одразу матимуть відповідний статус.

Документація на землі під іншими пам'ятками буде приведена у відповідність до законодавства.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Телемарафон «95-та, ми з ...

КОМЕНТАРІ