На вихідних у Львові відбудуться заходи у рамках Днів європейської спадщини

На вихідних у Львові відбудуться заходи у рамках Днів європейської спадщини

16.09.14 10:20 0 632
Цими вихідними у Львові відбудуться заходи в рамках Днів європейської спадщини. Вже розпочинається реєстрація, адже кількість місць на екскурсії обмежена.

Про це 15 вересня передає прес-служба ЛМР.

Заходи в рамках Днів європейської спадщини у Львові триватимуть 20 і 21 вересня. Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними. Кількість місць на екскурсії обмежена.

«Фрагменти історії» – так звучить цьогорічне гасло, згідно з яким обиралися основні пункти програми. Cтіни вже звичних для нас будівель приховують безліч таємниць та історій, вони є свідками багатьох подій і можуть розповісти значно більше, ніж ми здогадуємося. Відкрити для себе нові факти або подивитися іншими очима на давно відомі – саме таке завдання поставили перед собою організатори», – зазначили в управлінні туризму Львівської міської ради.

«Культурна спадщина live» – так можна охарактеризувати ідею, яка вже понад 20 років активує мільйони європейців. Принцип простий: один раз на рік відкрити двері зазвичай недоступних для огляду пам’яток і завдяки екскурсіям та іншим заходам «оживити» їх.

Ідея святкування Днів європейської спадщини належить колишньому міністру культури Франції Джеку Лангу. У 1984 році за його ініціативою були організовані Дні відкритих дверей у Франції, які пройшли під гаслом «культурній спадщині – нове життя». Експериментальний проект набув такого неймовірного резонансу, що наступного року ця ініціатива була затверджена на конференції Ради Європи.

Довідка.

Дні європейської спадщини проходять кожного вересня по всій Європі. Це день, коли маловідомі закриті споруди відкривають свої двері для відвідувачів, щоби розповісти таємниці, приховані за їхніми фасадами. Офіційно започаткована Радою Європи у 1991 році, ця традиція покликана привернути увагу до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: водій ...

КОМЕНТАРІ