Львівській гімназії передали патріотичні малюнки дітей з Іловайська

Львівській гімназії передали патріотичні малюнки дітей з Іловайська

16.09.14 14:35 0 938
Львівській класичній гімназії передали малюнки дітей з Іловайська, в якому точаться бої. Малеча зображає на них мирну країну, лицарів, синьо-жовті прапори, національні символи. Також до учнів гімназії завітав заступник керівника батальйону «Донбас», пан Віктор (позивний – Філарет), який розповів про ситуацію на Сході та відповідав на численні питання школярів.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Малюнки привіз та передав гімназії керівник штабу батальйону «Донбас». Заступник керівника спецбатальйону пан Віктор зазначив: «Ці малюнки дітей з Іловайська особливо цінні. Діти зі своїми батьками сиділи тоді у підвалі школи, ховаючись від «Градів». Малюнки піднімають наш бойовий дух».

За його словами, місцевим жителям зараз дуже тяжко живеться в Іловайську: там немає води, світла. Багато людей покинули домівки і виїхали в інші міста. Бійці самі ділилися їжею та водою з мешканцями, які ховалися у підвалах. Військовослужбовець «Донбасу» також наголосив на важливості допомоги, яку надають волонтери. «Якби не було таких людей, які збирають допомогу, то і нас би теж не було. Особливо багато передають продуктів із Західної України», – сказав він.

Він повідомив, що 15 вересня, спливає п’ять місяців з часу, коли був створений добровольчий батальйон «Донбас». Спочатку в ньому було лише 50 чоловік – жителів Луганської та Донецької областей. Зараз батальйон налічує 490 бійців зі всієї України, проте багато бійців перебуває у полоні.

Розповідаючи про бої в Іловайську, «донбасівець» зазначив: «Ми два тижні перебували в Іловайську. Нам щодня обіцяли, що прийде підмога. І ми щодня чекали й чекали. А коли нам дали наказ відступати, на нас вже теж «чекали»: ми потрапили просто у м’ясорубку. Це була зрада наших генералів, і ми говоримо про це на всю країну. Ми доб’ємося, щоби їх судили».

Заступник керівника батальйону «Донбас» також повідомив: «Зараз у нас відбувається ротація, ми набираємо нових людей, і вже буде не батальйон, а полк. Нам обіцяють важку техніку – танки, БТР. До цього ми воювали лише з одними автоматами».

Боєць налаштований дуже оптимістично і впевнений у перемозі українських військових.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі уряд ...
Наступна новина: Поляки привезли до Рівного ...

КОМЕНТАРІ