У Луцьку стартує Європейський тиждень мобільності

У Луцьку стартує Європейський тиждень мобільності

16.09.14 09:53 0 701
Із завтрашнього дня по 22 вересня у Луцьку триватиме Європейський тиждень мобільності, основна мета якого спрямована на поліпшення навколишнього середовища і умов життя лучан. Цьогоріч наше місто вперше долучилося до ЄТМ, щоб обмежити використання приватних автомобілів на користь громадського і велосипедного транспорту, пішохідного руху.

ж під час прес-конференції заступник міського голови Тарас Яковлев та начальник відділу розвитку туризму управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіли про те, які саме заходи відбудуться у нашому місті в рамках Європейського тижня мобільності.

Тарас Яковлев акцентував, що таким чином, міська рада намагатиметься нагадати лучанам про можливість перейти на використання більш екологічного виду транспорту або ж перейти на громадський, щоб зменшити викиди від приватних автомобілів. “Це в свою чергу, покращить якість повітря, а також розвантажить вулиці нашого міста”, - зазначив він.

Цього року ЄТМ пройде під гаслом “Наші вулиці, на вибір!”. Начальник відділу розвитку туризму управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіла, що з 16 по 22 вересня у школах нашого міста відбудуться виховні уроки, тематика яких — негативний вплив автомобільного транспорту на екологію міста. Не стоятимуть осторонь і луцькі чиновники, які 19 вересня пересядуть на велосипеди в рамках акції “Чиновник на велосипеді”. Усі охочі на роботу приїдуть саме на цьому транспорті.

До слова, цього дня у Центрі туристичної інформації та послуг міста Луцька буде 50% знижка на прокат велосипедів.

Також 19 вересня відбудеться акція “День ПАРКування. “Лучани зможуть побачити, якою може бути пішохідна вулиця Лесі Українки, якщо її звільнити від автомоблів”, - зазначила Катерина Теліпська.

20 вересня з 10:00 у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі України працюватиме “велошкола”. Усі охочі зможуть безкоштовно навчитися їздити на велосипедах, перевірити його справність, а головне — навчитися, як безпечно їздити на дорогах. Цього ж дня від Центру туристичної інформації та послуг відбудеться безкоштовна екскурсія, початок — о 16:00.

Завершиться Європейський тиждень мобільності акцією “День без автомобіля”, що відбудеться 22 вересня.

Тож міська рада закликає лучан долучитися до заходів, що відбуватимуться у нашому місті. Тільки спільними зусиллями ми зробимо Луцьк комфортнішим та чистішим!

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фільм «Плем’я» ...

КОМЕНТАРІ