У Волинській області після втручання правоохоронних органів підприємець сплатила до бюджету понад півмільйона гривень податків

У Волинській області після втручання правоохоронних органів підприємець сплатила до бюджету понад півмільйона гривень податків

16.09.14 13:28 0 671
Лише загроза кримінальної відповідальності змусила підприємицю з Луцька відшкодувати бюджету збитки, завдані несплатою податків.

У ході досудового розслідування, процесуальне керівництво яким здійснювала прокуратура Волині, було встановлено, що жінка упродовж 2012-2013 років умисне ухилялась від сплати податку на додану вартість, не відображаючи усі отримані доходи від продажу м'ясопродукції в бухгалтерському та податковому обліках.

Окрім того, аби не сплачувати належні податки до казни, підприємлива лучанка умисно включила до складу податкового кредиту з ПДВ суми витрат на придбання автомобіля та пального, які насправді не використовувала у підприємницькій діяльності.

Через такі дії спритниці до Державного бюджету не надійшло понад 575 тис. гривень.

Відомості про ухилення нею від сплати податків було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

До моменту притягнення до кримінальної відповідальності жінка повністю сплатила до бюджету заборговану суму.

Відтак, прокуратурою області до Луцького міськрайонного суду було направлено клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності у зв’язку із добровільною сплатою податків.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ