У Волинській області синоптики прогнозують суху погоду та незначне похолодання

У Волинській області синоптики прогнозують суху погоду та незначне похолодання

16.09.14 15:36 0 806
На території України утримується занадто суха, як для цього періоду, погода, і в найближчий період ефективні опади не очікуються. Про це повідомив під час брифінгу Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру.

«Практично до 25 вересня ми не чекаємо в Україні ефективних опадів. Температурний режим буде дещо нижчим від попереднього періоду. В нічні години він становитиме +4…+9 °С, у денні +17…+22 °С, на півдні стовпчики термометрів підвищуватимуться до +28 °С. Така аномальна, як для цього періоду, сухість призводить до затримання планової сівби під озимі культури», – розповів Микола Кульбіда.

Він нагадав, що й на минулому тижні в Україні переважала суха і тепла погода. Виняток становили лише західні області, де пройшли короткочасні грозові (подекуди сильні) дощі, а також невеликі й помірні опади пройшли на території Криму, Запорізької, частково Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської областей.

З огляду на такі передумови, директор Гідрометцентру наголошує, що південні та центральні регіони України, практично вся північ та частина західних областей перебувають у зоні дуже високого показника пожежної небезпеки в природних екосистемах. Він перевищує крайній показник у кілька разів. А відтак, наголосив Микола Кульбіда, потрібно бути обережними в поводженні з вогнем, особливо під час перебування у лісах та паркових зонах.

АУДИОЗАПИС БРИФІНГУ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинянка Юлія Ткач – ...
Наступна новина: До Дня фізичної культури і ...

КОМЕНТАРІ