Серед львівських рятувальників відбулись обласні змагання з газодимозахисної служби

Серед львівських рятувальників відбулись обласні змагання з газодимозахисної служби

16.09.14 08:08 0 673
На території тренувального полігону Головного управління ДСНС України у Львівській області, що знаходиться у м. Бориславі, відбулися обласні змагання з газодимозахисної служби. Проводяться такі змагання з метою підтримки бойової готовності та підвищення професійної майстерності вогнеборців при роботі в осередках пожеж.

Розпочався захід традиційним виконанням Державного гімну України та підняттям Державного прапора. Право підняти Стяг України було надано минулорічному переможцю змагань – команді Галицького району м. Львова.

За звання переможця змагалися рятувальники із усіх куточків Львівщини. Елементи змагання максимально наближені до умов реальних небезпечних подій, тому пройти їх без спецобладнання не можливо. Саме тому кожен із учасників мав при собі апарат на стиснутому повітрі, для дихання в умовах сильної загазованості, переносну радіостанцію, пожежний лом, ліхтар та рятувальну мотузку.

Програма змагань складалася із чотирьох етапів. На першому етапі газодимозахисники проводили перевірку апаратів на стиснутому повітрі, одягали їх і проходили вогневий лабіринт, а на другому – в’язали подвійні рятувальні мотузки на потерпілому. Наступний етап передбачав підйом газодимозахісників по встановленій висувній драбині у вікно 3-го поверху навчальної вежі.

Завершальний елемент змагань полягав у проведенні розвідки пожежі з пошуком потерпілого у задимленому підвальному приміщенні теплодимокамери. Необхідно також ліквідувати цей осередок пожежі, лише за таких умов змагання вважається пройденим.

Усі етапи змаганнь проходили в умовах, наближених до бойових та з дотриманням необхідних заходів безпеки праці.

Що ж до переможців, командна першість визначалась по найменшій сумі часу, витраченого газодимозахисною ланкою для подолання усіх етапів змагань. За підсумками отриманих результатів, перше місце посіла команда Бориславського міського відділу, друге – команда Залізничного районного відділу м. Львова. Замкнули трійку призерів минулорічні переможці – вогнеборці Галицького району м.Львова.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хаменеї: Іран відкинув ...
Наступна новина: Фестиваль «Золотий ...

КОМЕНТАРІ