У Житомирі стартував благодійний марафон «Допоможемо героям»

У Житомирі стартував благодійний марафон «Допоможемо героям»

16.09.14 13:02 0 812
Завдяки ініціативі громадського об'єднання «Разом» та благодійної організації «Разом за справу» 15 вересня у Житомирі стартував благодійний марафон «Допоможемо героям», метою якого є збір коштів на лікування поранених військовослужбовців Житомирської області. Саме цього дня у Житомирському державному технологічному університеті відбулася прес-конференція, на яку були запрошені представники влади, громадські активісти, молодь, які вже висловили своє бажання приєднатися до цієї благородної справи.

Голова фонду благодійної організації «Разом за справу», проректор з виховної роботи ЖДТУ, доктор економічних наук Віктор Євдокимов, виступаючи на прес-конференції, повідомив, що кошти, зібрані впродовж акції, будуть передані на реабілітацію поранених військовослужбовців і жодна копійка не піде на адміністрування фонду. Організатори марафону не підтримують жодну політичну партію. Благодійна організація «Разом за справу», зазначив її голова, створена задля того, щоб об'єднати суспільство в непростій суспільно-політичній ситуації, в якій опинилася Україна, і допомогти тим, хто цього потребує.

Від розпочинається рекламна кампанія марафону: у місті будуть розміщені відповідні сіті-лайти, рекламні афіши, незабаром розпочнеться продаж квитків на благодійний концерт. Взагалі марафон включатиме в себе багато різних акцій і заходів, а закінчиться благодійним концертом, який відбудеться 25 вересня у приміщенні Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І.Кочерги. На участь у ньому на безкоштовній основі погодилися взяти гурти «Друга Ріка», «С.К.А.Й.», «Авіатор», ведучими будуть артисти «Студії Квартал-95». Всі зібрані кошти будуть перераховані на відповідний благодійний рахунок в «Укрексімбанку» і розподілятимуться не головою чи правлінням фонду, а спеціально створеною комісією, яка працюватиме в онлайн-режимі за присутності ЗМІ.

Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута у своєму виступі зазначив: «Я долучаюсь до участі у цьому проекті не тільки як посадовець, що займається гуманітарними питаннями. Я дійсно відчуваю глибоке особисте покликання і вважаю, що тільки разом, тільки із залученням найактивніших представників громадських організацій, суспільства взагалі, ми можемо і маємо допомогти армії, захисникам Вітчизни, які потребують нашої підтримки». Ярослав Лагута пообіцяв також, що до роботи приєднаються і департаменти обласної державної адміністрації, надавши інформаційну і фінансову допомогу: «Всі ми небайдужі до того, що відбувається в Україні»

Про свою готовність долучитися до такої потрібної для країни справи заявили під час заходу заступник голови обласної ради Руслан Годований, секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

Ректор Житомирського державного технологічного університету Петро Мельничук, студенти якого одними з перших ініціюють і відгукуються на благодійні проекти, висловив підтримку проведенню марафону і побажав йому успіхів. «У людей є внутрішня потреба підтвердити свою єдність з Україною, незалежно від політичних амбіцій», - наголосив ректор ЖДТУ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: 5,7 млн грн матеріальної ...

КОМЕНТАРІ