До Дня фізичної культури і спорту відбувся оздоровчий забіг "Тернопільська Озеряна-2014"

До Дня фізичної культури і спорту відбувся оздоровчий забіг "Тернопільська Озеряна-2014"

16.09.14 15:53 0 859
Відкрита першість міста з оздоровчого бігу «Тернопільська Озеряна–2014» відбулася 13 вересня у Тернополі. Змагання приурочені Дню фізичної культури і спорту.

Організатори заходу – управління з питань фізичної культури і спорту Тернопільської облдержадміністрації, управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради, Тернопільський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», Тернопільське обласне відділення Національного Олімпійського комітету України та Тернопільська обласна федерація легкої атлетики.

Змагання в рамках «Тернопільської Озеряни» проводяться з метою популяризації та розвитку оздоровчого бігу, залучення широких верств населення до постійних занять фізичною культурою та спортом, пропаганди ідеалів Олімпійського руху.

Уперше у заході взяли участь школярі загальноосвітніх шкіл міста Тернополя. Понад 150 юнаків і дівчат подолавши дистанцію вісімсот метрів, отримали сертифікати від обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

В забігу також взяли участь представники обласного центу спорту інвалідів «Інваспорт».

Привітав учасників змагань заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра.

«Вже 18-й рік поспіль у нашому місті відбувається «Тернопільська озеряна», - зазначив Леонід Олексійович. – Приємно, що з кожним роком збільшується кількість учасників змагань. Сподіваюся, такі змагання стануть традиційними. Адже нам потрібна здорова нація, сильна і духом, і тілом. А досягти цього можна завдяки заняттям фізичною культурою і спортом».

Переможцем забігу став випускник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Руслан Даньків, а серед дівчат - студентка цього університету Наталія Олійник. Учениці ОДЮСШ Оксана Пиж та Юлія Грибовська зайняли друге і третє місце серед жінок 15-19 років, а Юлія Грибовська відзначена як наймолодша учасниця забігу серед жінок.

Паралельно із змаганнями для дорослих і юних шанувальників бігу відбувалися розважальні естафети у «Містечку здоров'я» серед учнів п'ятих класів міста Тернополя, а на майданчиках «Динамо» проходитили змагання з волейболу, міні-футболу та настільного тенісу. Загалом, участь у заходах, присячених Дню фізичної культури і спорту, взяли близько 500 людей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ