Івано-Франківщина: на базі виставки-музею Управління ДСНС в області пройшов День відкритих дверей

Івано-Франківщина: на базі виставки-музею Управління ДСНС в області пройшов День відкритих дверей

16.09.14 11:53 0 811
Про діяльність пожежно-рятувальної служби Івано-Франківщини, її історію та сьогодення, про самовіддану, героїчну професію рятувальника мешканці Прикарпаття мають змогу дізнатися, відвідавши виставку-музей Управління ДСНС в області, яка вже більш як чверть століття гостинно відчиняє двері перед своїми відвідувачами. У виставкових залах пожежного музею є чимало цікавої та повчальної для пересічних громадян інформації. Саме з метою навчання людей правил безпеки життєдіяльності на базі виставки-музею щороку напередодні відзначення професійного свята рятувальників проходить День відкритих дверей. Найчисельнішими та найактивнішими відвідувачами цього незвичайного музею є, звісно, наймолодші мешканці краю.

Захід зазвичай розпочинається цікавою розповіддю працівників Управління ДСНС в області про специфіку діяльності пожежно-рятувальної служби.

А далі йде екскурсія залами музею... У залі історії відвідувачі оглядають засоби гасіння пожежі та пожежно-технічне обладнання, яке було на озброєнні пожежників всередині 19-го століття, перші пожежні автомобілі, що прийшли на зміну кінно-бочковим ходам. Одним із унікальних експонатів залу історії є картина народного художника Миколи Варенні, на якій зображена велика пожежа у Станіславові далекого 1868-го року, коли вигоріла майже третина міста. Саме ця пожежа стала поштовхом до створення у нашому місті першого професійного підрозділу вогнеборців.

Неабиякий інтерес екскурсантів викликає Алея слави, на експозиціях якої розповідається про героїв-пожежників Прикарпаття, які загинули під час виконання своїх службових обов’язків, рятуючи життя людей з вогняної стихії.

У залі служби відвідувачі виставки ознайомлюються з сучасними видами засобів пожежегасіння та принципом їх дії, зі зразками бойового одягу пожежника-рятувальника.

Найбільше вразила екскурсантів дзеркальна діорама „Квартира до і після пожежі”, що являє собою невеличкий макет реального житла і демонструє глядачам результат безвідповідального ставлення людини до виконання найпростіших правил безпеки життєдіяльності.

В ході проведення заходів в рамках Дня відкритих дверей фахівці також провели з дітьми тематичні бесіди та вікторини з питань безпеки життєдіяльності.

Окрім того, школярі змогли оглянути техніку і спорядження, котрі є на озброєнні працівників державної пожежно-рятувальної частини № 1 міста Івано-Франківська.

Такі зустрічі, екскурсії допомагають підняти рівень обізнаності населення щодо безпечної поведінки у випадку надзвичайних ситуацій. Адже побачене, безумовно, краще, ніж почуте.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ніч
Наступна новина: Департамент «Центр надання ...

КОМЕНТАРІ