На Хмельниччині Хмельниччина спрямувала на потреби ук

На Хмельниччині Хмельниччина спрямувала на потреби ук

17.09.14 10:17 0 728
З початку вересня поточного року від платників податків Хмельницької області до державного бюджету надійшло майже 4,7 мільйона гривень військового збору. Загалом загальна сума військового «податку», що надійшла з початку його запровадження склала більше 10 мільйонів гривень.

На думку фахівців Головного управління Державної фіскальної служби нашого краю, важливо, аби було взято на контроль перерахування військового збору податковими агентами, які нараховують доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, або інших виплат і винагород, які нараховуються платнику у зв‘язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, виграшу у державну та недержавну лотерею.

Адже об'єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об'єкта оподаткування.

Порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України. Зазначена норма визначена п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу.

Детальніше з цим та іншими роз'ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дані роз'яснення у категорії 132)

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: депутати лобіюють ...
Наступна новина: Культурне Рівне вразило ...

КОМЕНТАРІ