На Хмельниччині правоохоронці затримали розбійника, який, вимагаючи гроші, ледь не задушив 78-річну бабусю

На Хмельниччині правоохоронці затримали розбійника, який, вимагаючи гроші, ледь не задушив 78-річну бабусю

17.09.14 08:47 0 694
29-річний житель одного із сіл Волочиського району разом із своїм товаришем вирішили влаштувати невеличке застілля, але грошей у них не було. Без вагань молодик, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, вирушив до самотньої бабці, в якої сподівався поживитись чимось цінним.

Свого товариша зловмисник поставив «на шухері», а сам, розбивши скло, проник через вікно в будинок. Хазяйки вдома не було. Злодій почав нипати кімнатами у пошуках чогось цінного. Пригледів стару ікону, яку вирішив забрати з собою. Але тут у будинок несподівано зайшла господиня, і злодій прямо з тією іконою шмигнув під ліжко. Старенька впізнала свого односельця і почала вимагати, щоб він вилазив та забирався геть. Але той, очевидно, вирішив довести свій злочинний намір до кінця. Молодик схопив бабцю за шию і почав душити, вимагаючи гроші. Потерпіла, рятуючи власне життя, змушена була віддати нападнику майже всі заощадження — більше 1300 гривень.

На прощання розбійник ще й пригрозив своїй жертві розправою, якщо та надумає зателефонувати до міліції. Попри страх бабуся таки повідомила про те, що сталося в сільську раду, звідки уже зателефонували до Волочиського райвідділу міліції. І вже за кілька годин члени слідчо-оперативної групи, яка виїхала на місце події, затримали лиходія. Разом зі своїм ненадійним товаришем, який залишив довірений йому «пост», він пиячив на бабусині гроші, від яких, на жаль, мало що залишилось.

Як повідомив начальник Волочиського райвідділу міліції Олександр Казмірчук, підозрюваний у скоєному зізнався. Стосовно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ