Український фільм «Плем’я» відібрано до лонг-листа «Європейського Оскара»

Український фільм «Плем’я» відібрано до лонг-листа «Європейського Оскара»

17.09.14 12:25 0 691
16 вересня, був оголошений лонг-лист претендентів на номінації премії Європейської кіноакадемії (European Film Awards) або «європейського Оскара», у якому фільм «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького представляє Україну серед 50-ти фільмів з 31-ї країни. Про це повідомляє прес-служба кінокомпанії «Артхаус Трафик».

Фільми до лонг-листа був обрані членами Європейської кіноакадемії та радою експертів при відбірковій комісії академії.

Також в лонг-листі Європейської кіноакадемії представлені: «Два дні, одна ніч» братів Дарденнів (Бельгія), «Левіафан» Андрія Звягінцева (Росія), «Голгофа» Джона Майкла Макдони (Ірландія), «Містер Тернер» Майка Лі (Великобританія), «Німфоманка: Режисерська версія. Частини 1 і 2» Ларса фон Трієра (Данія), «Валенса. Людина з надії» Анджея Вайди (Польща) та інші фільми, пише Телекритика.

8 листопада Європейська кіноакадемія оголосить шорт-лист номінантів у категоріях «Кращий європейський фільм», «Кращий режисер», «Кращий актор», «Найкраща актриса» і «Кращий сценарій». 27-я церемонія вручення нагород Європейської кіноакадемії відбудеться 13 грудня в Ризі (Латвія).

Нагадаємо, фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького був одним з претендентів на подання від України Американської кіноакадемії в якості кандидата в номінації За кращий фільм іноземною мовою. 9 вересня український Оскарівський комітет оголосив претендентом фільм «Поводир» Олеся Саніна. 10 вересня творча група стрічки «Плем’я» у відкритому листі Українському Оскарівському комітету, Міністерству культури України та Державному агентству з питань кіно оскаржила процедуру голосування через порушення демократичних принципів.

Фільм «Плем’я» буде представлений в офіційній програмі Pearls («Перлини») 62-го Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія), що пройде 19-27 вересня, а також було представлено у програмі Discovery («Відкриття») 38-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто (Канада).

Раніше стрічка «Плем’я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» – приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Pali?) і гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані.

15 вересня стало відомо, що стрічку «Плем’я» визнано найкращим повнометражним фільмом міжнародного Міланського кінофестивалю, який проходив в Італії з 4 по 14 вересня.

В український прокат стрічка вийшла 11 вересня. Побачити «Плем’я» можна на екранах 36 кінотеатрів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ