Львівські журналісти вшанували пам’ять Гонгадзе і всіх загиблих колег

Львівські журналісти вшанували пам’ять Гонгадзе і всіх загиблих колег

17.09.14 09:10 0 775
Увечері 16 вересня львівські журналісти до роковин убивства Георгія Гонгадзе вшанували пам'ять загиблих та постраждалих колег.

Журналісти і небайдужі львів’яни зібралися біля пам’ятника Шевченку. «Цією акцією ми хочемо згадати Георгія Гонгадзе, але також і тих 70 журналістів, які загинули в Україні за роки незалежності. Лише за останній рік загинуло двоє українських журналістів і ще понад сто постраждали під час подій на Майдані і АТО», – заявив представник Незалежної медіа-профспілки Сергій Бобра.

Голова Львівського осередку Незалежної медіа-профспілки Роман Рак наголосив, що розслідування вбивства Гонгадзе досі незавершене, оскільки не покарані замовники. «Злочин, який був не покараний на початку 2000-х, відбивається хвилею нових злочинів, які також можуть бути не покарані», – сказав він і закликав громадськість не дозволяти спускати на гальмах розслідування справи про вбивство Гонгадзе та інших злочинів проти журналістів.

Також учасники акції пройшлися із запаленими лампадками до Дерева пам’яті Георгія Гонгадзе та загиблих журналістів України, що на проспекті Свободи, і разом помолилися там за колег. Окрім того, прикріпили фотографії і символічні силуети журналістів, які загинули, на імпровізовану стіну пам’яті.

Нагадаємо, починаючи з 2005 року, 16 вересня, у день зникнення Георгія Гонгадзе, громадськість щорічно організовує мітинги, де вшановує пам’ять всіх загиблих журналістів.

Акція є всеукраїнською – цього дня в Києві і в інших містах країни також відбувається мітинг-реквієм пам’яті Георгія Гонгадзе і всіх загиблих українських журналістів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ