Буковинські УБОЗівці захистили чернівчанина від розбійного нападу

Буковинські УБОЗівці захистили чернівчанина від розбійного нападу

17.09.14 12:35 0 818
Близько місяця тому в поле зору працівників управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області потрапив 57-річний чернівчанин, котрий нещодавно повернувся з місць позбавлення волі, де перебував 15 років.

Дана особа не збиралася ставати на шлях виправлення. Навпаки, зібрав ще двох своїх знайомих столичних кримінальників та разом вони почали планувати розбійний напад на одного із чернівецьких підприємців. Зловмисники обговорювали свій план у «Скайпі», а вже в день його реалізації двоє спільників прибули в Чернівці.

Молодики чекали на підприємця у дворі, в якому той проживає. А 57-річний раніше судимий чернівчанин сидів у автомобілі неподалік від будинку. Але втілити в життя свій злочинний умисел їм не вдалося. Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернівецькій області затримали зловмисників на місці. Під час обшуків молодиків виявили і вилучили пістолет із бойовими набоями до нього. А в автомобілі організатора - два ножі та гранату РГД-5. Все вилучене направлено на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернівецькій області.

Двом особам оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - повідомив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко. Наразі вирішується питання про притягнення до відповідальності третього члена групи.

Також відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ