У Волинській області мобільний за кермом – фактор підвищеної небезпеки

У Волинській області мобільний за кермом – фактор підвищеної небезпеки

17.09.14 17:43 0 711
До певного часу факторами, які відволікали водія від дороги були їжа, напої та розмови із пасажиром, втім нині до списку додався ще й мобільний телефон.

Мозок людини влаштований таким чином, що увагу важко сконцентрувати однаково інтенсивно відразу на кількох об'єктах. В більшості випадків таке перемикання, особливо за кермом – фактор підвищеної небезпеки. Згідно зі статистикою, водій, який розмовляє по мобільному, не менш небезпечний за водія, який перебуває у стані алкогольного сп'яніння.

Узагальнені дані дорожньо-транспортних пригод демонструють, що значна частина ДТП, які зафіксовані в Україні, траплялися саме через розмови водія по телефону або ще гірше – набирання тексту повідомлень у режимі руху. В такому стані водій може не помітити або ж вчасно не зреагувати на рухому перешкоду. Знижена реакція майже завжди призводить до важких травмувань, а іноді й вартує життя учасникам таких ДТП.

З метою зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму, підвищення транспортної дисципліни водіїв та загалом безпеки дорожнього руху, з 10 по 30 вересня на території всієї держави Державтоінспекція проводить операцію під умовною назвою «Мобільний телефон».

Відповідальність за порушення заборони користування засобами зв'язку під час руху автомобіля визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення та карається штрафом від 425 до 510 гривень. Якщо ж при цьому виникає аварійна ситуація, штраф може збільшитися до 850 гривень, а порушникові загрожує позбавлення права керування транспортним засобом від 6 до 12 місяців.

Але бувають і ситуації, коли не можна відкладати дзвінок або не відповідати на нього. Як користуватися мобільним телефоном в таких випадках?

1. Тут на допомогу приходять різні пристрої для розмов. Це – провідні та бездротові гарнітури, а також пристрої гучного зв'язку, які розміщуються в салоні автомобіля.

2. Намагайтеся якнайшвидше закінчити розмову.

3. Якщо вас чекає серйозний дзвінок, краще припинити рух на цей час.

Будьте уважні за кермом!

УДАІ УМВС України у Волинській області

УДАІ

УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ