У Волинській області суддя не уникне відповідальності за вчинення ДТП

У Волинській області суддя не уникне відповідальності за вчинення ДТП

17.09.14 16:49 0 666
Як повідомлялося раніше, 12 серпня 2014 року близько 15 години в селі Маяки Луцького району на автодорозі сполученням «Доманово-Ковель-Луцьк-Теребляче», суддя районного суду, знаходячись за кермом автомобіля марки «Тойота-Камрі», не вибрав безпечної швидкості руху та не врахував дорожню обстановку, в результаті чого допустив зіткнення з автомобілем марки «Мітсубісі», який рухався в попутному напрямку.

Слідчим відділом прокуратури області одразу ж було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом цієї дорожньо-транспортної пригоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що заступник голови Рожищенського районного суду Руслан Хитрик, який і перебував за кермом "Тойоти", того дня керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, а після скоєння ДТП спробував утекти з місця пригоди, однак був затриманий очевидцями події.

Зважаючи на те, що такі дії підривають авторитет правосуддя та порочать звання судді і є грубим порушенням правил суддівської етики, прокурором області до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України скеровано скаргу щодо неналежної поведінки судді з вимогою притягнути заступника голови Рожищенського районного суду до дисциплінарної відповідальності.

Кримінальне провадження щодо судді наразі закрите у зв’язку з відсутністю в його діях ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, адже було встановлено, що в результаті ДТП пасажир його автомобіля, а також водій і пасажири автомобіля, з яким зіткнулося його авто, отримали легкі тілесні ушкодження, а ця стаття Кодексу передбачає відповідальність за порушення водієм правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, якщо воно спричинило потерпілому тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Матеріали про вчинення суддею адміністративних правопорушень, ознаки яких наявні в його діях, скеровані прокуратурою в УДАІ УМВС України у Волинській області для вирішення питання щодо притягнення його до адміністративної відповідальності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ