“Відновлення водолазних станцій в Україні гарантуватиме безпеку людей під час відпочинку на воді” – Сергій Бочковський

“Відновлення водолазних станцій в Україні гарантуватиме безпеку людей під час відпочинку на воді” – Сергій Бочковський

17.09.14 09:39 0 795
Щороку в Україні на водних об’єктах гине більше тисячі людей. Однією з причин нещасних випадків є нехтування відпочиваючими правилами безпечної поведінки. Саме тому співробітники ДСНС України постійно вживають заходи щодо підвищення рівня готовності водолазно-рятувальних підрозділів та попередження нещасних випадків на водних об’єктах.

Ще однією умовою зменшення трагічних випадків на воді є покращення оснащення водолазно-рятувальних підрозділів та відновлення рятувальних станцій.

Саме тому, Голова ДСНС України Сергій Бочковський відкрив відбудовануводолазну станцію “Десна” комунальної рятувально-водолазної служби “Київська обласна служба порятунку” (с. Рожни Броварського району). Як зазначив Голова Служби, відкриття станції є початком на шляху до відбудови таких станцій по всій території України.

“У складі сил ДСНС України нині функціонує 30 водолазно-рятувальних підрозділів. Щодня, щогодини водолазно-рятувальні підрозділи оперативно реагують на надзвичайні події на водних об’єктах, обстежують та очищають дно водних об’єктів, проводять роботи з підводного розмінування. Але одним із головних завдань для водолазів-рятувальників є проведення аварійно-рятувальних робіт, пов’язаних з порятунком людей на воді. Саме тому відкриття водолазних станцій допоможе уникнути трагічних випадків. І я дякую Голові Київської обласної державної адміністрації Володимиру Шандрі за те, що у такий нелегкий для України час, місцева влада допомагає не лише військовим на Сході України, але й піклується про безпеку відпочиваючих”, - зазначив Сергій Бочковський.

У свою чергу, Володимир Шандра висловив слова вдячності керівництву ДСНСУкраїни за підтримку та допомогу у реалізації питань, що стосуються безпеки людей. Керівник Київської ОДА привітав також всіх рятувальників з наступаючим професійним святом та побажав кожному здоров’я та витримки у нелегкій, але такій необхідній справі.

Для оптимізації та покращення роботи рятувальної станції “Десна” Голова Служби подарував працівникам станції два рятувальних костюми для порятунку постраждалих у холодній воді та 7 комплектів костюмів рятувальника з жилетами. Саме це обладнання допоможе врятувати не одне життя та попередити сотні нещасних випадків на воді.

Після урочистої частини відкриття, працівники станції продемонстрували свої вміння та навички під час умовного порятунку людини з води, тим самим склавши на відмінно іспит перед поважними гостями.

Довідка

На території Київської області знаходяться Київське і більша частина Канівського водосховища, більш, як 2300 ставків та 750 невеликих озер. Щодня на відпочинок до водойм області виїжджають не тільки мешканці Київщини, а й тисячі киян, що створює додаткове навантаження для рятувальників. З початку року на Київщині врятовано на воді майже 100 людей, але й загинуло вже більше тридцяти. Тож відкриття водолазної станції для регіону було дійсно необхідністю.

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині триває ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ