Внаслідок незаконного видобутку підземних вод на Рівненщині державі завдано збитки на суму майже 18 млн грн

Внаслідок незаконного видобутку підземних вод на Рівненщині державі завдано збитки на суму майже 18 млн грн

17.09.14 11:44 0 753
Прокуратурою Рівненщини організовано та проведено перевірки додержання вимог екологічного законодавства у сфері надрокористування. У ході цих перевірок прокурори виявили низку правопорушень, якими державі завдано багатомільйонні збитки.

Зокрема, встановлено, що посадові особи одного із комунальних підприємств у порушення вимог законодавства здійснювали в період з серпня 2011 року по вересень 2014 року на території Млинівського району видобуток питних підземних вод об'ємом понад 300 кубометрів на добу без отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Такими діями завдано державі збитки на суму 10, 2 млн грн.

Млинівською міжрайонною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Аналогічне кримінальне правопорушення виявив та зареєстрував в ЄРДР Рівненський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері. Сума збитків, яку завдали посадовці державного підприємства залізничного транспорту внаслідок незаконного видобування підземних вод, сягнула 7,6 млн грн.

Наразі у цих кримінальних провадженнях триває досудове розслідування. Вжито заходи прокурорського реагування до припинення незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ