Культурне Рівне вразило поляків

Культурне Рівне вразило поляків

17.09.14 10:18 0 907
Кращі визначні місця Рівного, а також заклади естетичного виховання молоді днями презентували люблінським чиновникам.

Зустріч відбулася в рамках проекту «Співпраця муніципалітетів Рівного та Любліна як один з елементів розвитку прикордонної території», що реалізується Виконавчим комітетом Рівненської міської ради та фінансується Європейським Союзом.

Розпочався цей навчальний візит із зустрічі-презентації міста Рівного та діяльності органів місцевого самоврядування, зокрема детально було представлено Управління культури і туризму та заклади йому підпорядковані. Відтак, заступник начальника управління Андрій Ткачук зазначив, що міська влада протягом кількох останніх років робить вагомі кроки щодо реалізації державної політики у сфері культури, мистецтва, музейної справи та особливо охорони культурної спадщини.

В програмі візиту керівна ланка управління та закладів культури повною мірою представили свою діяльність та обговорили не лише проблемні питання певних напрямків роботи, але і перспективи подальшої співпраці Рівного та Любліна для вирішення низки наболілих для міста «культурних» проблем. Перш за все, рівняни з гордістю представили об'єкти, що були облаштовані та відреставровані в рамках європейських грантових програм.

Зокрема, керівництво бібліотеки-філії № 10, що за адресою Гагаріна, 67, презентували комп'ютерну кімнату, обладнану новітніми комп'ютерами та системами. Однак, зауважили, що про паперові книги не забувають, і коли до комп'ютера збирається черга, пропонують дітям книжки з бібліотечного фонду.

Співробітники міського будинку культури в парку ім. Тараса Шевченка не лише продемонстрували оновлену будівлю, але й показали залу, в якій саме киплять ремонтні роботи з монтажу сцени та підлоги, які, власне, відбуваються за європейський кошт. До того ж частину технічного обладнання буде придбано в рамках одного з трьох проектів, що на реалізує Виконавчий комітет Рівненської міської ради «Інвестиція в культуру. Системні заходи з метою сприяння культурній освіті».

Також гості з Любліна відвідали Міський палац культури «Текстильник», Рівненський парк культури та відпочинку ім. Т. Шевченка, Залу органної та камерної музики Рівненської обласної філармонії та Рівненський академічний український музично-драматичний театр.

Не оминули увагою і навчальні заклади. Так, польським колегам була представлена музична школа №2, директор якої провів детальну екскурсію закладом. Пан Сергій із захопленням розповідав про усі успіхи школи, та, навіть, запропонував відвідати кілька занять, щоб наочно побачити, в яких умовах та як саме відбувається навчальний процес. А також висловив неабияке зацікавлення у співпраці з містом Люблін – обмін досвідом, стажування та ін.

Об'єктом, що викликав найбільше зацікавлення польських колег, звісно ж, був рівненський зоопарк, керівництво якого вже має кілька проектних напрацювань щодо облаштування території, вольєрів та закупівлі спеціального обладнання для тварин. На зоопарк знаходиться на стадії пошуку партнера для реалізації своїх планів. В свою чергу, польські колеги запропонували кілька варіантів співпраці, зокрема із зоопарком в м. Замостя (Польща).

По завершенню візиту учасники делегації з Любліна залишили кілька своїх контактів для налагодження подальшої, можливо проектної співпраці. Також вони відзначили високий рівень професіоналізму керівників кожного об'єкта, та були вражені кількістю культурно-навчальних та визначних місць Рівного. Владі ж міста залишили побажання робити все можливе для залучення інвестицій та подальшого написання грантових проектів.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Переможцем Всеукраїнського ...

КОМЕНТАРІ