На Тернопіллі рятувальники провели День відкритих дверей ,

На Тернопіллі рятувальники провели День відкритих дверей ,

17.09.14 17:24 0 647
16 вересня, напередодні Дня рятівника, в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області відбувся день відкритих дверей. В гості до тернопільських рятувальників завітали представники засобів масової інформації та учні шкіл міста – цього дня для всіх бажаючих, вогнеборці розкривали тонкощі своєї непростої професії.

На початку заходу гостям продемонстрували відеофільми про героїчні будні пожежно-рятувальної служби Тернопільщини. Далі їх ознайомили з побутом рятувальників, продемонстрували спецтехніку та обладнання, яке використовують в повсякденній роботі працівники підрозділів державної служби з надзвичайних ситуацій. Присутнім провели практичні заняття по ідентифікації вибухонебезпечних предметів та навчали азам надання домедичної допомоги потерпілим, продемонстрували можливості позаштатної кінологічної групи та розкрили особливості надання екстреної психологічної допомоги людям, що зазнали впливу надзвичайних ситуацій.

Кожен, хто цього дня побував в гостях у працівників ДСНС мав можливість відчути себе на місці справжнього героя-рятувальника: приміряти бойовий одяг вогнеборця, власноруч, за допомогою вогнегасника та пожежного ствола погасити умовну пожежу, підійнятися по рятувальній драбині на навчальну вежу та практично провести реанімаційні заходи для умовно-потерпілого.

Також гості відвідали пожежно-технічну виставку. Під час екскурсії вони дізналися багато цікавих історичних фактів про зародження та становлення пожежно-рятувальної служби краю, ознайомилися з особливостями сучасної роботи підрозділів державної служби з надзвичайних ситуацій. А на завершення рятувальники вкотре нагадали всім елементарні правила безпеки, яких необхідно дотримуватись, щоб убезпечити власне життя та життя близьких.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Український форвард ...

КОМЕНТАРІ