Житомирщина: в області ведеться робота по наданню матеріальної допомоги сім’ям військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО

Житомирщина: в області ведеться робота по наданню матеріальної допомоги сім’ям військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО

17.09.14 10:58 0 716
Особлива увага приділяється сім'ям поранених і загиблих військовослужбовців. На цьому наголосив під час брифінгу голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

На сесії обласної ради від 11 вересня було виділено 2 млн. грн. для надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 20 тис. грн. на кожну сім'ю загиблого. Таких зараз 71.

«Упродовж тижня ці кошти отримають сім'ї загиблих», - зазначив очільник області.

Згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації кожен голова райдержадміністрації має взяти під особистий контроль проблеми та потреби сімей військовослужбовців, особливо поранених і загиблих під час антитерористичної операції. За результатами цієї роботи щотижнево проводяться наради, заслуховуються звіти про проведену роботу, обговорюються проблеми і шляхи їх вирішення.

Міністерством оборони України було виділено 707 тис. грн. на придбання житла сім'ям військовослужбовців Житомирщини, які загинули під час проведення антитерористичної операції. Сергій Машковський зауважив, що цієї суми недостатньо. Враховуючи те, що кількість загиблих на Житомирщині військовослужбовців – одна з найбільших по Україні і вже поступило 18 заявок на отримання житла, голова облдержадміністрації направив звернення до Прем'єр-міністра, Міністра оборони з проханням виділення додаткових 3 млн. грн. для сімей військовослужбовців. Днями до Києва надійшло ще одне звернення на виділення 6,5 млн. грн.

Міністерством оборони України вже визначено 3 родини, які найближчим часом отримають житло.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: На Хмельниччині В ...

КОМЕНТАРІ